Στέλιος Λημνιός: Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;

Μέλος της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών»

Ενα ερώτημα ζωής ή θανάτου υπάρχει πλέον στην επικαιρότητα της πόλης μας, που πρέπει να απαντηθεί πρώτο.
Πριν το διατυπώσω θα ρωτήσω τους πολυάριθμους ποδοσφαιρόφιλους συμπολίτες μου κάτι άσχετο : “μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει φέτος το πρωτάθλημα με 280 βαθμούς, δηλαδή 4 φορές πάνω από τον δεύτερο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που θα έχει 70;;”
Η απάντηση όλων θα είναι ομόφωνη και λογικά τεκμηριωμένη με τρόπο που θα έκανε το ερώτημα να μοιάζει σαν σύνθεση καλπάζουσας φαντασίας.
Έτσι ακριβώς θα χαρακτήριζε ο κάθε συμπολίτης το επόμενο ερώτημα, αν το διατύπωνα δημόσια πριν τις αρχές του Φεβρουαρίου 2019. Κάποιοι “υπεύθυνοι άρχοντες” θα με απειλούσαν και με μηνύσεις αφού πρώτα με στόλιζαν με όσα κοσμητικά επίθετα τους τροφοδοτούσε το επίπεδό τους!
“Μπορεί οι Βολιώτες να πεθαίνουν από εγκεφαλικά με ρυθμό 400% περισσότερο από τους υπόλοιπους ΄Ελληνες;
Μπορεί οι Βολιώτες να πεθαίνουν με ρυθμό 350% περισσότερο από τους υπόλοιπους Έλληνες από καρκίνο του ύπατος και με παρόμοιες διαφορές σε άλλες σοβαρές μορφές καρκινου;
Μπορεί η νοσηρότητα στον παιδικό καρκίνο το 2018 να ήταν 500% πάνω στην πόλη μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα;
Μπορεί τα περιστατικά καρκίνου και άλλων σοβαρών ασθενειών, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, που καταφθάνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας να είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με όλη τη Θεσσαλία;
Τα παραπανω ερωτήματα δεν μπορεί να χαρακτηρισθούν ως υπερβολικά, ούτε ως αποτέλεσμα νοσηρής φαντασίας!
Μετα την πρόσφατη παρουσίαση της μελέτης θνησιμότητας και νοσηρότητας, μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Φλόγα και μετά τις δηλώσεις του διευθυντή της Αιματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αυτή η αλήθεια σκιάζει την πόλη μας.
Πιθανόν η αναζήτηση της αιτίας (να νομίζουν) ότι δεν αφορά τους καπνιστές, τους απογοητευμένους ηλικιωμένους και τους αθεράπευτα ιδιωτεύοντες στον καναπέ τους. Σίγουρα όμως αφορά και ενδιαφέρει τους γονείς, τους παπούδες και τους ενεργούς πολίτες, δηλαδή όλους μας!
Μετά από τα παραπάνω είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζονται πολλές λέξεις για να διατυπώσω το ερώτημα! Αρκεί μία λέξη: ΓΙΑΤΙ;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.