Στόχος μας είναι να γίνει η Ελλάδα μια πραγματική Ευρωπαϊκή χώρα

Απ΄ τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας

Όσοι παρακολουθούν το Κυβερνητικό έργο μας, έχουν ίσως εκτιμήσει το γεγονός ότι δίνουμε πολλές μάχες σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, με την ίδια επιμονή. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όντως είμαστε μια Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, που νοιάζεται όχι μόνο για τους πολλούς, αλλά και για τους λίγους

Ακολουθούμε μια νέα προσέγγιση στην πολιτική: Είμαστε σαφώς υπέρ της ανάπτυξης, μειώνοντας με σύνεση τους φόρους, διατηρώντας παράλληλα τη δημοσιονομική πειθαρχία, προσελκύοντας επενδύσεις, απλοποιώντας το επιχειρηματικό περιβάλλον, δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Επομένως, πρόκειται για μια φιλελεύθερη προσέγγιση στην οικονομία, η οποία προτάσσει την ιδιωτική επιχειρηματικότητα.

Για τον “πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό”: Περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά εκτείνεται και πολύ πέρα από αυτά. Διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές μας είναι δίκαιες και ότι ο πλούτος που δημιουργούμε κατανέμεται δίκαια όπως η αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού. Στη κοινωνική πολιτική λοιπόν η προσέγγισή μας είναι προοδευτική, όπου εκτός των άλλων περιλαμβάνει και την υλοποίηση συγκεκριμένης στρατηγικής για εκείνους που είναι λιγότερο προνομιούχοι και την θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο

Κατατέθηκε ήδη στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Στόχος των αλλαγών είναι η αντιμετώπιση της «μικρομεσαίας» εγκληματικότητας με κύριο μέσο την έκτιση των ποινών. Αυτό έχει σκοπό να καταπολεμήσει και το αίσθημα ατιμωρησίας και να αυξήσει την ασφάλεια του πολίτη.

Προχωρήσαμε στη σύσταση επιστημονικής επιτροπής για την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισής του πολύ σοβαρού φαινομένου της βίας και της παραβατικότητας με δράστες και θύματα ανηλίκους, το οποίο παρουσιάζει ανησυχητική ένταση τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, από τον Μάρτιο θα τεθεί σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα για την καταγγελία περιστατικών bullying στο σχολείο από το Υπουργείο Παιδείας, και θα ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Η κλιματική κρίση, που συνιστά απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη με ορατές τις συνέπειές της και στην Ελλάδα, καθιστά μονόδρομο τα μέτρα πρόληψης και την επένδυση στην Πολιτική Προστασία. Το κάναμε, το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε διαθέτοντας 2,1 δισ. για υποδομές σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία. Πρόσφατο δείγμα των δράσεών μας η ένταξη 2 πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην εξωτερική πολιτική η προσέγγισή μας συμπυκνώνεται στον «υπεύθυνο πατριωτισμό»: Στο πλαίσιο αυτό, ήμασταν σκληροί απέναντι στην Τουρκία, ενισχύσαμε την αποτρεπτική μας ικανότητα, διαχειριστήκαμε το μεταναστευτικό πρόβλημα αρκετά καλά. Η Ελλάδα δαπανά το 3% του ΑΕΠ της για την άμυνα. Και βρισκόμαστε σταθερά πάνω από το όριο του 2%, ακόμη και στα πολύ δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ο λόγος ήταν απλός: ποτέ δεν υπήρξε «μέρισμα ειρήνης» στην Ελλάδα, με την έννοια ότι πάντα αντιμετωπίζαμε έναν μεγαλύτερο, ενίοτε αρκετά επιθετικό γείτονα. Χρειαζόμασταν μια αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα και φυσικά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ως Ευρώπη πληρώνουμε τώρα το τίμημα της διαρκούς υποεπένδυσης στις αμυντικές μας ικανότητες.

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται και το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), μέσω της καινοτόμου εφαρμογής app myNAT, που συνδέει σε πραγματικό χρόνο τους ναυτικούς, αλλά και τις ναυτιλιακές εταιρίες, με το Ταμείο. Μέσω του app myNAT, οι Έλληνες ναυτικοί μπορούνε πλέον να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στο ιστορικό υπηρεσίας, με αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τις συνολικές ημέρες υπηρεσίας, τις ημέρες απασχόλησης ανά έτος, το ιστορικό υπηρεσιών κατά χρονικό εύρος, τις ημέρες αδείας, την απασχόληση ανά κατηγορία πλοίου και την απασχόληση ανά ειδικότητα ναυτικού. Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, τόσο για τους νέους ναυτικούς που ξεκίνησαν την καριέρα τους μετά την 1η/7/2017, όσο και για τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού βίου τους.

Στόχος μας ήταν πάντα να κάνουμε την Ελλάδα μια πραγματική Ευρωπαϊκή χώρα και να πετύχουμε πραγματική σύγκλιση αναφορικά με τη δίκαιη ανάπτυξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.