Συστράτευση για μη απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας απ΄ τον Βόλο

Από τον Γιώργο Καλτσογιάννη, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Η απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για απομάκρυνση της 32ης ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα και την μεταφορά της στον Αυλώνα στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της στρατιωτικής ηγεσίας μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει για τον τόπο και γι’ αυτό μας βρίσκει πλήρως αντίθετους.
Οι λόγοι που η 32η Ταξιαρχία θα πρέπει να παραμείνει στον Βόλο είναι πολλοί. Πρώτον, αποτελεί μια νευραλγική επιχειρησιακή μονάδα από τις ικανότερες στο Στρατό Ξηράς.
Δεύτερον, η παρουσία της ενισχύει οικονομικά την πόλη και τον νομό ευρύτερα. Στην 32η Ταξιαρχία εργάζονται 450 στρατιωτικοί που διαμένουν στον τόπο μας με τις οικογένειές τους, ενώ δραστηριοποιούνται και 550 κληρωτοί στρατιώτες.
Η Μαγνησία παραδοσιακά αποτελεί έναν νομό με βασικές επιχειρησιακές μονάδες τόσο στον Στρατό Ξηράς όσο και στην Αεροπορία, μια δυνατότητα που θα πρέπει να διατηρήσει στον έπακρον προσφέροντας πολύπλευρη ασφάλεια.
Τέταρτον, δεν πρόκειται να αφήσουμε τον νομό να απολέσει μια σπουδαία στρατιωτική μονάδα μόνο και μόνο, επειδή η κυβέρνηση θέλει να αποκαταστήσει το κενό στον Αυλώνα με την μεταφορά από εκεί, όπως ακούγεται έντονα, του κέντρου νεοσυλλέκτων στα τεθωρακισμένα.
Η ανεργία στον Βόλο κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και η τοπική οικονομία το μόνο που δεν αντέχει είναι η αποχώρηση σημαντικών μονάδων που τονώνουν τον τόπο μας οικονομικά, κοινωνικά πνευματικά.
Γι’ αυτό και είναι άμεση ανάγκη όλοι οι τοπικοί φορείς να συστρατευτούν και να στείλουν το μήνυμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την κυβέρνηση ότι δεν δεχόμαστε καμία απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα. Από σήμερα κιόλας θα πρέπει να υπάρξουν άμεσος συντονισμός και γρήγορες ενέργειες για την αποφυγή των χειροτέρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.