Τα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας αναβαθμίζονται

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Για ακόμη μια φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχης κ. Κώστα Αγοραστό η νέα πρόσκληση με προϋπολογισμό 13.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για δράσεις αστικής ανάπλασης σε έντεκα πόλεις της Θεσσαλίας με πληθυσμό άνω των 5000 κατοίκων εκ των οποίων οι τρεις είναι σε Αγριά, Αλμυρό και Νέα Αγχίαλο.
Οι δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, είναι μεταξύ άλλων οι διαμορφώσεις των πλατειών, των κοινόχρηστων χώρων, η αναβάθμιση των πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, ο εμπλουτισμός του πρασίνου, η βελτίωση των κυκλοφοριακού.
Για τις πόλεις που έχουν τη δυνατότητα υποβολής πρότασης, προσφέρεται μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνουν την καθημερινότητα των δημοτών τους πιο ελκυστική. Εκτός λοιπόν από σημαντικά έργα υποδομών, όπως παρεμβάσεις στα οδικά δίκτυα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μεριμνά και για το αστικό περιβάλλον των πόλων, μικρών και μεγάλων της Θεσσαλίας τονώνοντας τους δεσμούς των κατοίκων με τους τόπους διαμονής τους.
Ήδη για την πόλη του Βόλου έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια ένα συνολικό ποσό κοντά στα 15.000.000 ευρώ επίσης για αστικές αναπλάσεις.
Οι προοπτικές για τα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας είναι ευοίωνες, με ευρωπαϊκούς πόρους μπορούν να αλλάξουν όψη και να κάνουν ευχάριστη της καθημερινότητα των δημοτών τους.
Και όλα αυτά είναι εφικτό να γίνουν, επειδή όλοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δουλεύουμε καθημερινά για να είμαστε κοντά στις ανάγκες των πολιτών και των κοινωνιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.