“Το φορομπηχτικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα κατεδαφιστεί”

Γράφει ο Χρήστος Μπουκώρος βουλευτής Μαγνησίας

Είναι γεγονός που προκύπτει από την ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων όλων των τελευταίων μετρήσεων της κοινής γνώμης, ότι πλέον έχει, πλήρως, διαφοροποιηθεί το περιεχόμενο της ατζέντας ζητημάτων– προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες. Προκύπτει ξεκάθαρα ότι θέματα όπως η ανάπτυξη σε συνδυασμό με τη μείωση της φορολογίας και την καταπολέμηση της ανεργίας, ζητήματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης, οι εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, με κυρίαρχο αυτό της συμφωνίας των Πρεσπών, απασχολούν πλέον ως προτεραιότητες αυξημένου ενδιαφέροντος τους Έλληνες πολίτες. Είναι πράγματι, ζητήματα για τα οποία αξίζει να παλέψει μια κυβέρνηση στην ασθμαίνουσα Ελλάδα του σήμερα.

Παρατήρησα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας την προηγούμενη Πέμπτη ότι, η φράση του πρόεδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη που χειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους βουλευτές, μαζί με κάποιες άλλες, εντονότερα, από άλλες δεσμεύσεις του, ήταν η εξής: «Μειώνουμε άμεσα τον Φ.Π.Α. στην εστίαση από 24 στο 13%!».

Λογικό το θερμό χειροκρότημα των συναδέλφων βουλευτών. Ένας εμβληματικός φόρος που ανέβηκε αδικαιολόγητα και αποφέρει λιγότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία, σε σχέση με τα όσα προσέφεραν οι μικρότεροι προηγούμενοι φορολογικοί συντελεστές. Εμβληματικός όμως και ως έμμεσος φόρος που αδικεί οριζοντίως κυρίως τους αδύναμους καταναλωτές και πλήττει την επιχειρηματικότητα. Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με τον φόρο στα ξενοδοχεία που διπλασιάστηκε και με το τέλος διανυκτέρευσης και σχεδόν με το σύνολο των 29 νέων φόρων που μας φόρτωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Λογικός νους δεν μπορεί να εξηγήσει την επιλογή του κ. Τσίπρα να εκτινάξει το Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 13% στο 24%, την ώρα μάλιστα που αποδείχθηκε ότι με τον χαμηλότερο συντελεστή που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση το 2014, τα έσοδα του δημοσίου ήταν αυξημένα κατά 1,5 δισ ευρώ ετησίως σε σχέση με τις επόμενες χρονιές 2015, 2016 κ.τ.λ.

Αυτή η φορολαγνεία της κυβέρνησης Τσίπρα μόνο ως ψυχωτική ιδεοληψία μπορεί να εξηγηθεί. Βεβαίως, δεν είναι ο μόνος φόρος που θα μειωθεί ριζικά. Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ανακοινωθεί, περιλαμβάνεται μια σειρά μειώσεων φόρων και εξορθολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών.

Η συγκεκριμένη φορολογική πολιτική που πνίγει την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δεν διορθώνεται, κατεδαφίζεται και χτίζεται σε λογικές βάσεις. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα ανασάνει. Μόνο έτσι θα έχουμε νέες θέσεις εργασίας για το ένα εκατομμύριο των ανέργων και για το άλλο μισό εκατομμύριο των Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Τώρα είναι η ώρα και αυτός ο δρόμος περνάει μέσα από όλες τις κάλπες. Συντριπτική ήττα των Μαδουριστών παντού. Οποιαδήποτε παρέκκλιση, οποιαδήποτε χαλαρή ψήφος, είναι παρακινδυνευμένη επιλογή εις βάρος του μέλλοντος της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.