Έδειξε βελτίωση, αλλά δεν απέφυγε την ήττα

Βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Νίκη Βόλου στο φιλικό με τον Λεβαδειακό, ωστόσο δεν απέφυγε την ήττα με 1-0 από τους Βοιωτούς. Οι κυανόλευκοι είχαν την κατοχή και κατά διαστήματα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, αλλά τους έλειπε η ουσία, αφού πέραν ελαχίστων περιπτώσεων δεν έφταναν με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Η φιλοξενούμενη ομάδα του Σάββα Παντελίδη, επίσης είχε λίγες ευκαιρίες, αλλά ήταν πιο αποτελεσματική και κατάφερε να σκοράρει στο 75’ με τον Γιακουμάκη, ενώ είχε και δοκάρι στο πρώτο μέρος με τον Μπορνταγκαράι.

Στα αξιοσημείωτα της φιλικής συνάντησης η πολύ καλή παρουσία του Ροτζέριο που ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, έκανε παιχνίδι, κέρδισε φάουλ και σε κάποιες επελάσεις του μόνο με σκληρά φάουλ μπορούσαν να τον σταματήσουν οι αντίπαλοι αμυντικοί.

Η ενδεκάδα του Τζαναβάρα

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας προτίμησε τον Ταϊρη κάτω από τα δοκάρια, τους Μαρινάκη και Τσουκάνη στα δύο άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, Μαχλελής και Καρασαλίδης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Κοτσαρίδης και Κυζιρίδης τα δυο αμυντικά χαφ, ο Νικλητσιώτης αγωνίστηκε δεξιά στην επίθεση, ο Σταμπολζίεφ αριστερά, στην κορυφή ο Τζιώρας και πίσω του σε ρόλο δημιουργού ο Ροτζέριο.

Λάουξ και Ίβενς δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου, καθώς και οι διεθνείς, Αργύρης, Γιαννιτσάνης, Παπουτσογιαννόπουλος και Μουζακίτης, που ολοκλήρωσαν το πρωί του Σαββάτου τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Ελπίδων.

Στο δεύτερο μέρος ο Ροτζέριο αγωνίστηκε και στη δεξιά πλευρά και ο Τζιώρας πίσω από τον προωθημένο Σκούρτη.

Καλύτερη η Νίκη, δοκάρι ο Λεβαδειακός

Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου πέρασε χωρίς ρυθμό και με τις δύο ομάδες να δείχνουν αδυναμία στη δημιουργία και στην επίθεση. Οι καλές φάσεις μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα τους ενός χεριού για τις δυο ομάδες και έτσι το 0-0 ήταν το πιο δίκαιο σκορ. Η Νίκη είχε την κυκλοφορία και την κατοχή, αλλά της έλειπε η ουσία. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως δημιούργησε ο Λεβαδειακός, με δοκάρι στο 19’.

Το πρώτο τέταρτο ήταν αναγνωριστικό για τις δυο ομάδες. Πέρασε χωρίς φάσεις, με τη Νίκη Βόλου να έχει περισσότερο στα πόδια την μπάλα, αλλά χωρίς να μπορεί να φανεί απειλητική. Στο 17’ μία στημένη φάση έφερε τους κυανόλευκους στα καρέ του Σηφάκη. Ο Νικλητσιώτης αποφάσισε να εκτελέσει απευθείας το φάουλ και ανάγκασε τον έμπειρο γκολκίπερ του Λεβαδειακού να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ. Με τον ίδιο τρόπο έφτασε μια ανάσα πριν το γκολ η φιλοξενούμενη ομάδα δύο λεπτά μετά. Ο Μπορνταγκαράι εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Νίκης. Η επόμενη καλή τελική προσπάθεια προήλθε από τον Κονέ για λογαριασμό του Λεβαδειακού, που σούταρε για να μπλοκάρει ο Ταϊρης στο 22’.

Πριν να συμπληρωθεί το μισάωρο ο Τζιώρας με κεφαλιά έστειλε αδύναμα την μπάλα στα χέρια του Σηφάκη. Τελευταία καλή στιγμή του 45λεπτου ένα φάουλ του Νικλητσιώτη, που βρήκε σε αμυντικούς και πέρασε κόρνερ.

Ελάχιστες φάσεις, αλλά σκόραραν οι φιλοξενούμενοι

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Νέτι Μέτσε πέρασε στο παιχνίδι χωρίς να αλλάξει κάτι στη διάταξη της Νίκης. Ο νεαρός διεθνής με την Εθνική ελπίδων της Αλβανίας πήρε τη θέση του Κοτσαρίδη στη μοναδική αλλαγή του Τζαναβάρα στο ημίχρονο.

Οι δυο ομάδες κράτησαν «χαμηλή ταχύτητα» και ούτε στο δεύτερο μέρος αποφάσισαν να ανεβάσουν ρυθμούς. Έτσι εκτός από ένα σουτ του Κυζιρίδη που κατέληξε άουτ στο 47’ δεν υπήρχε κάποια αξιόλογη φάση έως το 63’ όταν και ο Σότελο έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, στέλνοντας την μπάλα άουτ με σουτ στην κίνηση μετά από γύρισμα του Σάντσεζ. Τελικά στο 75’ ο Λεβαδειακός με κεφαλιά του Γιακουμάκη βρήκε δίχτυα και έγραψε το 1-0 για τη φιλοξενούμενη ομάδα. Είχε προηγηθεί ένα σουτ του Σκούρτη, που μπλόκαρε ο Στρατηλάτης.

Με τις πολλές αλλαγές που έκαναν οι δυο ομάδες, ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο. Στο 90’ ένα σουτ του Σκέμπι, δεν ανησύχησε τον Ταμπάκη που μπλόκαρε.

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταϊρης (65′ Ταμπάκης), Μαρινάκης (60′ Αργυρίου), Τσουκάνης, Μαχλελής, Καρασαλίδης (60′ Κανταρτζής), Κοτσαρίδης (46′ Μέτσε), Κυζιρίδης (80′ Αναστασόπουλος), Ροτζέριο, Νικλητσιώτης (60′ Σκούρτης), Σταμπολζίεφ (77′ Σωτηράκος), Τζιώρας (73′ Κορέτα)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σηφάκης (60′ Στρατηλάτης), Νικολακάκης (60′ Μαχαίρας), Κώτσιος (46′ Τομάς), Κονέ (60′ Μιλοσάβλιεφ), Ορτέγκα (73′ Σκέμπι), Μάντζιος (46′ Σότελο), Μπορνταγκαράι, Γεωργιάδης (46′ Πρόγιτς), Γκόμεζ, Ζήτο, Σάντσεζ (73′ Γιακουμάκης)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.