Βελτιωμένη η Νίκη «πέρασε» το δυνατό τεστ με τον Εθνικό Άχνας (video)

Σαφή βελτίωση στην επιθετική της ανάπτυξη αλλά και καλύτερη αμυντική συμπεριφορά επέδειξε η Νίκη Βόλου στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στα Χάνια με τον Εθνικό Άχνας μπροστά σε 300 περίπου φιλάθλους της που βρέθηκαν στο βουνό των Κενταύρων. Οι κυανόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2, με σκόρερ τον Τζιώρα που πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ο Βίλιαν Φλουτ έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, με τους Ίβενς και Τζιώρα να ξεχωρίζουν και τους Κορέτα και Αργύρη να κερδίζουν πόντους.

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης οι πολλές δυνατές μονομαχίες, που αρκετές φορές δημιούργησαν νεύρα και απειλήθηκε σε δύο τρεις περιπτώσεις σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο.

Η Νίκη πέρασε το τεστ με επιτυχία, δείχνοντας βέβαια ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, κυρίως στην ομοιογένεια και στο παιχνίδι ανάπτυξης. Είναι βέβαια πολύ νωρίς για να έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιο και αρμονία μεταξύ των γραμμών και των παικτών της. Άλλωστε τα φιλικά είναι μόνο για να βγάλουν συμπεράσματα οι προπονητές και η Νίκη βρίσκεται ακόμη στην αρχή…

Πώς παρατάχθηκε

Η Νίκη παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον Ταϊρη κάτω από τα δοκάρια, τον Τσουκάνη αριστερό μπακ, τον Αργυρίου δεξί και στόπερ τους Αργύρη και Ίβενς. Στο κέντρο ήταν οι Αναστασόπουλος και Κοτσαρίδης έχοντας στις πτέρυγες τους Κορέτα και Μουζακίτη, που άλλαζαν μεταξύ τους. Πίσω από τον προωθημένο Τζιώρα, αγωνίστηκε ο Γιαννιτσάνης.

Στο δεύτερο μέρος γάντια πήρε ο Ταμπάκης, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τους κυανόλευκους, από το 62’ άλλαξε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Καταρτζή και Καρασαλίδη να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αλλαγή έγινε και στο δεξί μπακ με τον Παπουτσογιαννόπουλο να περνά στο παιχνίδι. Ο Νικλητσιώτης αγωνίστηκε ως αριστερό χαφ και ο Σκούρτης πίσω από τον Τζιώρα.

Προηγήθηκε από νωρίς

Η Νίκη κατάφερε από το 7’ να προηγηθεί χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζιώρα, που αν μη τι άλλο ξεχώρισε στο γήπεδο. Ο Αργύρης έβγαλε τη βαθιά μπαλιά για τον Κορέτα που τσίμπησε την μπάλα με τον Έβερτον να τον ανατρέπει. Ο Τζιώρας στήθηκε απέναντι από τον διεθνή με την Εθνική Σενεγάλης τερματοφύλακα, Κούντουλ και κατάφερε να τον νικήσει. Η Νίκη για αρκετή ώρα έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά και να ανανεώνει τις επιθέσεις της, κάτι που έκανε στις περισσότερες των περιπτώσεων με επιτυχία. Επίσης όταν αποφάσισε να δώσει χώρο, είχε σωστά κλεισμένους τους διαδρόμους και δεν άφηνε πολλά περιθώρια ανάπτυξης στην Κυπριακή ομάδα.

Στο 15’ πάντως ο Μέλο απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ταϊρη, με το διαγώνιο σουτ να φεύγει άουτ. Επτά λεπτά μετά ο Τζιώρας με ωραία ατομική προσπάθεια έβγαλε τη σέντρα, την οποία ανέκοψε τελευταία στιγμή και προ του Γιαννιτσάνη ο Ταλ σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση ενός ημιώρου στον αγώνα, ο Μουζακίτης έκλεψε την μπάλα και βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Δύο χαμένες ευκαιρίες του Εθνικού Άχνας στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, όμως ο Ταϊρης ήταν σε ετοιμότητα. Ο γκολκίπερ της Νίκης είπε αρχικά όχι στον Έβερτον, ενώ στη συνέχεια σε μία διπλή ευκαιρία, «νίκησε» τον Πράκερ και στην επαναφορά σουτ του Μέλο έφυγε άουτ.

Αλλαγές και πειράματα

Από ατομικά λάθη η Νίκη δέχτηκε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βίλιαν Φλουτ έκανε αλλαγές προσώπων, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε άλλους ποδοσφαιριστές και πειραματίστηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 52’ ο Χατζηβασίλης με λόμπα από τα αριστερά έκανε το 1-1. Η απάντηση ήταν άμεση από τους κυανόλευκους αφού στο 54’ μετά από φάουλ του Νικλητσιώτη και πρώτη κεφαλιά του Αργύρη, ο Τζιώρας με το κεφάλι έγραψε το 2-1. Στο 70’ ο Χατζηβασίλης απείλησε ξανά, αλλά το σουτ του έδιωξε εντυπωσιακά με το πόδι ο Ταμπάκης. Στο 72’ ο Ταλ βρέθηκε ανάμεσα στους δύο στόπερ της Νίκης και με πλασέ έκανε το 2-2. Στο 80’ ο Τζιώρας πραγματοποίησε τη σέντρα, ο Νικλητσιώτης κατέβασε ωραία με το στήθος και έπιασε το σουτ αλλά σημάδεψε άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταϊρης (46’ Ταμπάκης), Τσουκάνης, Αργύρης (62’ Καταρτζής), Ίβενς (62’ Καρασαλίδης), Αργυρίου (62’ Παπουτσογιαννόπουλος), Αναστασόπουλος, Κοτσαρίδης (79’ Καντούτσης), Κορέτα (46’ Νικλητσιώτης), Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης (46’ Σκούρτης), Τζιώρας

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Κούντουλ, Φραγκέσκου, Έβερτον, Ταλ, Χριστοφή, Στόλερ, Πιντσέλι, Πράκερ, Ζουνίνιο, Βάλντο, Μέλο

Στο Β’ έπαιξαν και οι: Λουϊζου, Χατζιάρας, Άκης, Τζέινι, Ραφαήλ, Κρις, Χατζηβασίλης, Γιαννόπουλος

Διαιτητής ήταν ο Κρητικός και βοηθοί οι Τσιγγινές και Δημητριάδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.