Διεξάγεται την Κυριακή ο διεθνής ημιμαραθώνιος της Σκιάθου «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη»

Την προσεχή Κυριακή 19 Μαΐου 2024  θα πραγματοποιηθεί  το 12ο Skiathos Trail Run  με τον διεθνή ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος 24 χλμ «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη» (90% δασικής και ορεινής διαδρομής και 10% ασφάλτινης με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, μέγιστη ανάβαση: 1354 μ., IBP=276 RNG).

Μια διαδρομή που συνδέει  την πόλη της Σκιάθου με τη μεσαιωνική πόλη του νησιού, το απαράμιλλης κι άγριας ομορφιάς Κάστρο και αναδεικνύει αφενός τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας του νησιού και αφετέρου την πολιτιστική κληρονομιά του (εκτός από το Κάστρο περνούν εκκλησίες, μοναστήρια), όπως με ιδιαίτερη γλαφυρότητα τα αναφέρει στα διηγήματά του ο κυρ Αλέξανδρος. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας 10 χλμ. Urban Trail Run στα καλντερίμια της πόλης της Σκιάθου ενώ οι πιο μικροί μας φίλοι θα τρέξουν, όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένες διαδρομές αποστάσεων 0.5 χλμ., 1 κι 1.5 χλμ. στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου.

Για 3η χρόνια θα φιλοξενηθεί ο αγώνας #SpecialOlympicsSkiathosRun 800 μ για άτομα με σύνδρομο Down και αυτισμό σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, με συμμετοχή αποστολών από Λάρισα, Τρίκαλα και Σκιάθου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.