Μεγάλη προσπάθεια από τον Ρήγα Φεραίο, 4-0 η ΑΕΚ στο Βελεστίνο

Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του Ρήγα Φεραίου στο σημερινό φιλικό με την ΑΕΚ στο γήπεδο Βελεστίνου. Η Ένωση αγωνίστηκε με σοβαρότητα και κέρδισε 4-0 σημειώνοντας όλα τα τέρματα στο πρώτο μέρος, στο 9′ με τον Ζόριτς, στο 32′ με τον Ντούνη, στο 40′ με τον Κολοβέτσιο και στο 43′ με τον Μπαρμπόσα. Στην επανάληψη, οι Βελεστινλιώτες κράτησαν το μηδέν στην άμυνα! Δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί στην ιστορική αναμέτρηση με την ΑΕΚ, κέρδισαν όμως το χειροκρότημα των φιλάθλων για την αγωνιστικότητα και το πάθος τους.

Στο αρχικό σχήμα ο Λάκης Μπακάλης είχε τον Κεφαλά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά τον Χατζηαθανασίου, αριστερά τον Σπαθή και κεντρικό δίδυμο τους Βουραζέρη, Γούτσιο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Αλεξίου, Χατζής, πιο μπροστά ο Ζενούνι, στις πτέρυγες οι Μπίκας, Μιχολίτσης και προωθημένος ο Κρεββατάς.

Στο 3ο λεπτό, μετά από μια μίνι-πολιορκία που έφερε τέσσερα σερί κόρνερ, ο Ντούνης έπιασε καλό σουτ που κόντραρε κι έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι και στο 9ο έγινε το 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Μπαρμπόσα έκανε σέντρα από αριστερά, ο Μπρέσεβιτς πήρε κεφαιά ανάμεσα από το κεντρικό δίδυμο του Ρήγα που απέκρουσε ο Κεφαλάς και χωρίς να δυσκολευτεί, ο Ζόριτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό σουτ στην επαναφορά.
Στο 26′ μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση όταν από κόρνερ του Μπαρμπόσα, ο Σαρρής πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπρέσεβιτς αμαρκάριστος τη δεύτερη, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Το 2-0 σημειώθηκε στο 32′ όταν ο Ντούνης ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, σημάδεψε σωστά και με σουτ, σκόραρε.
Φάουλ του Μπαρμπόσα που κόντραρε έφυγε λίγο άουτ και στο 40′ το 3-0. Σε κόρνερ του Μπαρμπόσα από δεξιά, ο Σαρρής έπιασε ξανά την πρώτη κεφαλιά και ο Κολοβέτσιος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα το 4-0 όταν ο Ανάκογλου έκανε κούρσα και πάσαρε στον Μπαρμπόσα, με τον Πορτογάλο να σουτάρει εύστοχα απέναντι από τον Κεφαλά.
Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε με τις συνεχείς αλλαγές. Στο 67′ σουτ του Αραβίδη απέκρουσε ο Τσουμπέκος, όπως στο 74′ σε πλασέ του Πλατέλλα και στο 75′ σε πλασέ του Κορδέρο. Στο 76′ δυνατό σουτ του Ισπανού χαφ από το ημικύκλιο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 82ο λεπτό, ο Τσουμπέκος απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι φαλτσαριστό σουτ του Πλατέλλα, ενώ λίγο πιο μετά, ο Φαγέ από καλή θέση δεν είχε το τελείωμα που θα ήθελε σε δύο περιπτώσεις.
Όπως ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό, ο Ρήγας Φεραίος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Το τελικό σκορ όμως έχει μικρή σημασία αφού το σημαντικότερο ήταν ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο σύλλογος του Βελεστίνου τέθηκε αντιμέτωπος στο γήπεδό του με την Ένωση. Και μάλιστα το φετινό φιλικό έγινε για καλό σκοπό καθώς τα έσοδα των εισιτηρίων δόθηκαν στο σύλλογο “ΦΛΟΓΑ”, το σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Διαιτητής στην αναμέτρηση ήταν ο Δημήτρης Κρητικός, με βοηθούς τους Τασιόπουλο και Γόργορη.

Συνθέσεις:
Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς (46′ Τσουμπέκος), Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης (86′ Ρέβης), Γούτσιος (46′ Τζιόλης), Σπαθής (71′ Ζατσάι), Χατζής (63′ Ρηγίνος), Αλεξίου, Μπίκας (46′ Τσίπη), Ζενούνι, Μιχολίτσης (46′ Κεμάλλι), Κρεββατάς (63′ Γάρος)
ΑΕΚ: Ντούνης (32′ Βούρας-59′ Καραγκιολίδης), Γεωργέας (46′ Μπακάκης), Κολοβέτσιος (46′ Σβάρνας), Σαρρής (59′ Τζανετόπουλος), Γροντής (59′ Πατευράκης), Ρόβας (59′ Κορδέρο), Ανάκογλου (46′ Φαγέ), Ντούνης (59′ Πλατέλλας), Ζόριτς (59′ Μάνταλος), Μπαρμπόσα (46′ Αραβίδης-83′ Τσεβάς), Μπρέσεβιτς (46′ Ντακόλ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.