Πρόκριση στα πέναλτι για τη Νίκη

Δεν ευστόχησε σε κανένα πέναλτι ο Πύρασος, η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου έκλεισε θέση στον τελικό

Η Νίκη έχασε το πρώτο πέναλτι, αλλά ο Πύρασος τα έχασε όλα!!! Έτσι, με 3-0 στη ρώσικη ρουλέτα, η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου έκλεισε θέση στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ. Νωρίτερα ο ημιτελικός έμεινε στο 1-1 σε κανονική διάρκεια που δεν άλλαξε στην ημίωρη παράταση. Ο Πύρασος προηγήθηκε με τον Αναστασίου στο 2ο λεπτό, η Νίκη ισοφάρισε με τον Κανελλόπουλο στο 64ο.

Ο Πύρασος αιφνιδίασε μόλις στο 2ο λεπτό. Από ωραία κάθετη πάσα του Κατή στην πλάτη της άμυνας, ανάμεσα από τους στόπερ, ο Αναστασίου βγήκε τετ-α-τετ με τον Παπουρτζή και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1. Η Νίκη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να αντιδράσει, κυρίως με στημένες φάσεις. Από εκτελέσεις φάουλ του Κόλα, κεφαλιά του Μέτσε έφυγε άουτ (8) και ο Χολέβας δεν βρήκε καλά την μπάλα για να απειλήσει (16’). Σουτ του Κανελλόπουλου από πλάγια αριστερά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (20’), ακολούθησε μια μικρή αψιμαχία μεταξύ των ποδοσφαιριστών που ο κ. Χαλβατζάκος άφησε να περάσει χωρίς κάρτες. Ο Πύρασος απείλησε στο 35’ όταν από προσπάθεια του Αναστασίου, ο Μαλακασιώτης σούταρε στην κίνηση από αριστερά, εκτός μεγάλης περιοχής, για να αποκρούσει ο Παπουρτζής με γροθιές.
Από μία αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Κυπτίου να παίρνει τη θέση του Βέργου και τον Βαλωτή αυτή του Καψιώτη. Πρώτη καλή φάση στην επανάληψη στο 57’ όταν από κεφαλιά-πάσα του Μέτσε, ο Λίμα από αριστερά, μέσα στη μεγάλη περιοχή, σούταρε και η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, στην καλύτερη στιγμή των «κυανόλευκων». Λίγο αργότερα, κεφαλιά του Κοτίτσα έσκασε στο τερέν και κατέληξε στα χέρια του Χαλάτση.
Στο 64’ το 1-1. Από φάουλ του Κόλα, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα που έφθασε στον Κανελλόπουλο, ο οποίος από κοντά, την έστειλε στα δίχτυα με πλασέ. Ντεμπούτο για τον Νοριέγα σε αγώνα στο «Π. Μαγουλάς» θέλοντας ο Κώστας Βελιτζέλος να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο Ισπανός χειροκροτήθηκε στις ωραίες ενέργειές του από τον κόσμο. Μακρινό σουτ του Κυπτίου στο 76’ δεν είχε στόχο, αυτό του Μέτσε μετά από δύο λεπτά ήταν καλύτερο και πέρασε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο.

Στο 80ό λεπτό, ο Αναστασίου εκτέλεσε φάουλ και ο Παπουρτζής σε ετοιμότητα, απέκρουσε.

Ο Πύρασος είχε τη μεγάλη κλασική ευκαιρία με τη συμπλήρωση 90 λεπτών. Από συρτή σέντρα του Μαλακασιώτη, ο Δανόπουλος με το καλό του πόδι, το αριστερό σούταρε στην κίνηση αμαρκάριστος από ευνοϊκή θέση και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Φάουλ του Μαλακασιώτη στις καθυστερήσεις μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Παπουρτζής και λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, κεφαλιά του Ελευθεριάδη έφυγε άουτ βρίσκοντας και στο πάνω μέρος του δοκαριού. Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη στο 94’ όταν ο Ελευθεριάδης ξεμαρκαρίστηκε μέσα στη περιοχή, σούταρε και ο γκολκίπερ του Πυράσου απέκρουσε με το σώμα. Ήταν η τελευταία καλή στιγμή καθώς το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση.
Στο 2ο λεπτό της, φάουλ του Κόλα πέρασε από όλους και απομάκρυνε ο Χαλάτσης με τα πόδια, αλλά τέσσερα λεπτά πιο μετά, η Νίκη είχε φοβερή διπλή ευκαιρία. Ο Κανελλόπουλος βγήκε τετ-α-τετ, πλάσαρε κι απέκρουσε ο τερματοφύλακας της αγχιαλίτικης ομάδος, στην εξέλιξη της φάσης ο Νοριέγα από ευνοϊκή θέση, κι αυτός μόνος του, δεν είχε καλό τελείωμα με αποτέλεσμα να διώξει στην αριστερή του γωνία χαμηλά ο Χαλάτσης σε κόρνερ.

Στο 107’, από εξαιρετική πάσα του Κυπτίου, ο Ελευθεριάδης έκανε εντυπωσιακή ενέργεια καθώς ύψωσε την μπάλα κι απέφυγε τον αντίπαλο, σούταρε απέναντι από τον Χαλάτση αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Τα έκανε όλα ωραία ο 24χρονος μεσοεπιθετικός της Νίκης εκτός από την εκτέλεση. Στο 120′ υπήρξε γενική σύρραξη παικτών και μεγάλη ένταση με αφορμή ένα μαρκάρισμα του Μπασδάνη στον Ελευθεριάδη, λίγο πιο μετά κεφαλιά του Χολέβα πέρασε άουτ και ο ημιτελικός πήγε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι
Κόλα (απέκρουσε ο Χαλάτσης)
Αναστασίου (άουτ)
Κυπτίου (1-0)
Χαλάτσης (απέκρουσε ο Παπουρτζής)
Κανελλόπουλος (2-0)
Μπασδάνης (άουτ)
Νοριέγα (3-0)

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Κοτίτσας, Παπαδόπουλος (58’ Ελευθεριάδης), Τσορμπαντζής, Χολέβας, Ιβανίδης (71’ Νοριέγα), Κόλα, Βέργος (46’ Κυπτίου), Κανελλόπουλος, Μέτσε, Λίμα.
Πύρασος: Χαλάτσης, Καψιώτης (46’ Βαλωτής), Χατζητρακόσιας, Καραγιώργος, Πλασταράς (110’ Αχ. Δαμάσκος), Κοντοβάς, Μπασδσάνης, Κατής (79’ Δανόπουλος), Μαλακασιώτης, Τσιουρέλης, Αναστασίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.