Σπατάλησε την ευκαιρία

Δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή της χθες η Νίκη Βόλου, αλλά “αυτοκτόνησε” καθώς στις καθυστερήσεις της δόθηκε η ευκαιρία να πάρει το τρίποντο. Ο Κανελλόπουλος από την άσπρη βούλα αστόχησε και μαζί με το χαμένο πέναλτι, οι “κυανόλευκοι” άφησαν δύο βαθμούς στο γήπεδο του Βελεστίνου.

Ο Κώστας Βελιτζέλος επέλεξε να βάλει στο βασικό σχήμα τον Μπαλαράμπε και να αφήσει στον πάγκο τον Ιορδανίδη, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Αγγλονιγηριανού. Όμως ο Ρήγας Φεραίος έπαθε και έμαθε… καθώς δεν άφησε ανοιχτούς χώρους στους παίκτες της Νίκης, όπως στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου. Με αμυντικούς προσανατολισμούς, οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους και το κατάφεραν πολύ καλά, καθώς με εξαίρεση τις δύο φάσεις στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου με τους Ελευθεριάδη, Μπαλαράμπε (σουτ στο δοκάρι, σουτ εκτός περιοχής που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κεφαλάς), δεν απειλήθηκαν ιδιαιτέρως αν αναλογιστεί κανείς πως η Νίκη είχε συνεχώς την κατοχή της μπάλας. Μέχρι το 90ό λεπτό γιατί στις καθυστερήσεις, η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου κέρδισε πέναλτι που δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ ο Κανελλόπουλος.

Πολλοί παίκτες της Νίκης στη μεσοεπιθετική γραμμή βρέθηκαν σε μέτρια ημέρα στη χθεσινή έξοδο στο Βελεστίνο, χωρίς φαντασία και παιχνίδι από τον άξονα, ο Ελευθεριάδης έδειχνε να παλεύει μόνος του, ενώ είναι εμφανής η έλλειψη ενός σέντερ φορ περιοχής. Με τους γρήγορους επιθετικούς, η Νίκη παρουσιάζεται προβλέψιμη επιθετικά και δεν υπάρχει ο παίκτης που θα σπάσει την μπάλα στους συμπαίκτες του ή θα γίνει αποδέκτης της τελικής πάσας. Θα πρέπει να βρει τον τρόπο να διασπάει τις πολυπρόσωπες άμυνες καθώς κάθε αντίπαλος απέναντί της έτσι θα αγωνίζεται.

Οι “κυανόλευκοι” δεν εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το ρεπό του Αιγινιακού διότι τον έπιασαν στους 44 βαθμούς μεν, δεν τον προσπέρασαν δε. Ο Καραϊσκάκης ξέφυγε έξι πόντους αλλά όπως σωστά δήλωσε ο κ. Βελιτζέλος, τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει. Απομένουν 12 αγωνιστικές (με 11 ματς για Νίκη, Καραϊσκάκη και 12 για τον Αιγινιακό) και πλέον, το ντέρμπι που ακολουθεί με τον πρωτοπόρο στο γήπεδο “Παντελής Μαγουλάς” έχει χαρακτήρα τελικού και η Νίκη θέλει μόνο το τρίποντο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.