Υποσχέσεις έδωσε ο Κοντονής στα Ερασιτεχνικά Σωματεία

Για τα τσουχτερά πρόστιμα που επέβαλλε το ΙΚΑ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σ. Κοντονή , πραγματοποιήθηκε την Μ. Τετάρτη στην Αθήνα προκειμένου να ενημερωθεί ο υφυπουργός για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία της Μαγνησίας και αφορούν τα τσουχτερά πρόστιμα από το ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα τον υφυπουργό ενημέρωσε αντιπροσωπεία από την Μαγνησία η οποία αποτελούνταν από τους Προέδρους του ΑΣ Ολυμπιακού Βόλου και Γ.Σ.Β. ΄΄Νίκη΄΄, οι κ.κ. Ν. Τσεκούρα και Ι. Ξάνθη αντίστοιχα, από την Έφορο Κολύμβησης του ΟΕΑ/ΝΑΒ κ. Ηλέκτρα Μανουσάκη, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και από την επιστημονική συνεργάτη της Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, επειδή η ίδια απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Αθηνών.

Η παριστάμενη αντιπροσωπεία ανέφερε ότι οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις και ότι η πολυνομία αλλά και η ασάφεια είναι τα στοιχεία που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουν σχετικά με την ασφάλιση των απασχολούμενων στις δραστηριότητες των Συλλόγων. Τόνισαν ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση διαφορετικά οι σύλλογοι θα αφανιστούν οικονομικά. Τα βασικά αιτήματα που ανέπτυξαν στον κ. Κοντονή ήταν: 1. Η άμεση διευκρίνιση ως προς το καθεστώς απασχόλησης των γυμναστών. 2. Η θέσπιση ειδικής νομοθεσίας που θα προσδιορίζει με σαφήνεια τις υποχρεώσεις των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων.

Ο υφυπουργός άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των Συλλόγων, τους εξήγησε ότι κατανοεί το θέμα και τους διευκρίνισε ότι παρόλο που δεν εμπίπτει στην κάθε αυτού δική του αρμοδιότητα – διότι είναι καθαρά ασφαλιστικό θέμα – , θα υπάρξει συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να υπάρξει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο με σκοπό να βρεθεί μια λύση προς όφελος των αθλητικών σωματείων.

Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε – όπως ήδη έχει καταθέσει επανειλημμένως – ότι θα παρέχει κάθε δυνατή στήριξη για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αθλητικών συλλόγων της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.