Αφιερωμένη στη μνήμη του Δ. Γαρουφαλιά η Ανάβαση Πορταριάς στις 7-8 Σεπτεμβρίου

Στη μνήμη του Δημήτρη Γαρουφαλιά, προέδρου εν ζωή της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, θα είναι αφιερωμένη η φετινή ανάβαση Πορταριάς που θα γίνει το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου 2019. Ο Δημήτρης Γαρουφαλιάς έφυγε από τη ζωή φέτος τον Μάρτιο και ο αγώνας θα φέρει το όνομά του. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΛΑΒ, αναφέρονται τα εξής:

«Το καλοκαίρι τελειώνει, οι διακοπές για τους περισσότερους ολοκληρώνονται και  το πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων ξεκινά και πάλι.

Μετά από διακοπή τριών μηνών, “Επιστροφή στα bucket” για τους αγωνιζόμενους του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων,  στο βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, για την ιστορική Ανάβαση Πορταριάς.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγράμματος της για το 2019 διοργανώνει το διήμερο 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2019 την 39η Ανάβαση Πορταριάς “Δημήτρης Γαρουφαλιάς”, τον 5ο αγώνα του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, που θα διεξαχθεί στη γνωστή διαδρομή των 3.1 km, σε τμήμα της Ε.Ο. Βόλου-Πορταριάς από τη διασταύρωση Σταγιατών έως την είσοδο του ομώνυμου χωριού του Πηλίου.

Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης ανάβασης είναι το πλήθος κόσμου που συγκεντρώνεται κάθε χρόνο, για να την παρακολουθήσει, σε συνδυασμό με την υπέροχη τοποθεσία που συνδυάζεται με μία εξαιρετική εκδρομή.

Η φετινή έκδοση του αγώνα είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομα του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, ο οποίος έφυγε  τον περασμένο Μάρτιο αναπάντεχα από κοντά μας, τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ.

Η 39η Ανάβαση Πορταριάς “Δημήτρης Γαρουφαλιάς” θα γίνει φέτος χωρίς τον Δημήτρη, αλλά με τη μνήμη του ισχυρή και την παρακαταθήκη του σημαντικό κεφάλαιο για τα στελέχη και τους φίλους της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου.

Την οργάνωση του αγώνα για άλλη μια χρονιά έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου  (Λ.Α. Βόλου) με την έμπρακτη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Μέγας Χορηγός του αγώνα η εταιρεία FITTO, επίσημος διανομέας της γερμανικής εταιρείας PÄX Food AG για αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, 08:00 – 11:00 θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο του Ξενοδοχείου Xenia Palace στην Πορταριά και εν συνεχεία στις 12:00 θα ξεκινήσει η διαδικασία των επίσημων χρονομετρημένων δοκιμών, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε τρία σκέλη.

Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 10.00.

Ο δρόμος το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου θα κλείσει στις 11:00 από την διασταύρωση Άλλης Μεριάς έως και το πέρας των δοκιμών (περίπου στις 18:00) και για την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 το πρωί έως και το πέρας του αγώνα (περίπου στις 14:00).

Εναλλακτική διαδρομή προς τα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου, μέσω Κουκουράβας – Μακρυνίτσας – Πορταριάς ή μέσω Αγριάς – Δράκειας – Χανίων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων – ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου και λήγουν την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 24.00.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα αυτοκίνητα όλων των Ομάδων (Ν,Α,Ε, Formula Saloon, Ιστορικά) που προσμετρούν στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων.

i)Η Γραμματεία του αγώνα και το Γραφείο Τύπου του αγώνα θα λειτουργεί:

Μέχρι την Παρασκευή 06.09.2019, στα γραφεία της Λ.Α. Βόλου, Θησέως 27α , τηλ.24210-55339

  1. ii) Το Σάββατο 07.09.2019 & την Κυριακή 08.09.2019, στην εκκίνηση του αγώνα, ενώ μετά το τέλος του αγώνα θα φιλοξενηθεί στο Portaria Hotel & Spa.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945853310 (Αντ. Σταφυλοπάτης ) – 6983601734 (Γεωργ. Μπέτας)

Πληροφορίες για όλα τα τελευταία νέα της Ανάβασης Πορταριάς, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της λέσχης καθώς και από τα social media, στις σελίδες

i)της Λέσχης (ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΟΛΟΥ )

http://www.lavolos.gr

ii)της σελίδας του αγώνα (Ανάβαση Πορταριάς)

Facebook: http://www.facebook.com/AnavasiPortarias

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.