Ακόμη δεν άρχισε ο ΟΥΚ Βόλου…

«Στην Υγειά μας βρε παιδιά» το σχόλιο της ΚΟΕ για τη νέα διακοπή στα πρωταθλήματα πόλο

Στη βάση του μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΝΟ Γλυφάδας επέστρεψε ο ΟΥΚ Βόλου, μαθαίνοντας στη διαδρομή τα νέα όσον αφορά τα μέτρα για τον Αθλητισμό, και με τη διοίκηση να επιδίδεται από την πρώτη στιγμή σε έναν αγώνα δρόμου για να μάθει τις επίσημες λεπτομέρειες και για το τι ισχύει ακριβώς.

Τελικά τα οριστικά δεδομένα ήρθαν στο προσκήνιο με την ανακοίνωση της ΓΓΑ για τα μέτρα, από την οποία προέκυψε ότι τουλάχιστον στη Μαγνησία οι προπονήσεις επιτρέπονται. Αυτή ήταν και η μεγάλη αγωνία για τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της ανδρικής ομάδας πόλο, που συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Όπως έλεγε στο «Magnesiasports» o πρόεδρος του ΟΥΚ Βόλου, Τάσος Μαρινάγης, η ήττα από τον ΑΝΟ Γλυφάδας ήρθε εξαιτίας της έλλειψης προπονήσεων για τους παίκτες του Δημήτρη Μπλάνα, κάτι που φάνηκε και από την εξέλιξη του αγώνα. Στο ημίχρονο ο ΟΥΚ Βόλου παρέμεινε ανταγωνιστικός (με το σκορ να είναι 4-4), ωστόσο το επιμέρους 6-0 στο τρίτο οκτάλεπτο καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα. «Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να ξεκινήσαμε προπονήσεις, αλλά είχαμε οκτώ παίκτες απόντες που κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Μόλις δέκα μέρες η ομάδα ήταν σχεδόν πλήρης» σχολίασε ο πρόεδρος της ομάδας πόλο του Βόλου.

Βέβαια, και η διοίκηση του ΟΥΚ απόρησε για το αν μπορούν να γίνουν αγώνες στη Μαγνησία, από τη στιγμή που η πλειοψηφία των ομάδων της κατηγορίας προέρχεται από την Αττική, μία περιοχή που βρίσκεται σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου, με βάση τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. «Δεν φαίνεται να γίνεται κάτι. Θα ήταν παράλογο από τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες δεν μπορούν να προπονηθούν» εκτίμησε ο Τάσος Μαρινάγης.

Ο ερασιτεχνικός χαρακτήρας και η οργισμένη ανακοίνωση της ΚΟΕ

Βέβαια, και ο ΟΥΚ Βόλου και αρκετές ομάδες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η Α1 Ανδρών, ενώ ξεκίνησε την αγωνιστική της δράση, είναι από τα λίγα πρωταθλήματα που διακόπτονται και πάλι, πληρώνοντας ουσιαστικά τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα της κατηγορίας.

Αν και πολλές ομάδες λειτουργούν με επαγγελματικά πρότυπα και δεδομένα, η κυβέρνηση ουσιαστικά το διακόπτει, αφήνοντας μόνο τις δύο ποδοσφαιρικές κατηγορίες, τη Basket League και τη Volley League σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Ήδη από την πρώτη στιγμή, έντονες ήταν όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, οι πιέσεις προς την πλευρά του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε ν’ αρθεί ο νέος περιορισμός.

Πάντως, έντονη ήταν η αντίδραση της ΚΟΕ, που σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για θλίψη, οργή και αγανάκτηση. «Ο Αθλητισμός και τα Αθλήματα μας ειδικότερα, όλο αυτό το διάστημα της απραξίας του, απέδειξε με τον πλέον συντεταγμένο και πειθαρχημένο τρόπο, ότι γνωρίζει πολύ καλά να λαμβάνει τα σωστά μέτρα αυτοπροστασίας και πρόληψης κατά του covid-19, αλλά αυτό όμως δυστυχώς είναι φανερό πως δεν αξιολογείται όπως θα έπρεπε από τους υπεύθυνους.

Ελάχιστους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με μια διακοπή ήδη 4 μηνών, με την πρόκριση της Εθνικής μας Ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών πρόσφατη και την μοναδική για τα Ομαδικά μας Αθλήματα, είναι εξοργιστική τουλάχιστον, η προσέγγιση και αντιμετώπιση από την πλευρά των φορέων της Πολιτείας. Έτσι, φαντάζει, το ευχαριστώ τους…

Η ΚΟΕ, άλλη μια φορά, είναι υποχρεωμένη να αναστείλει την αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης, τα οποία ουσιαστικά δεν επανεκκίνησαν, μέχρι νεωτέρας. Ταυτόχρονα, επιθυμεί να τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις πως, δεν θα σταματήσει να διεκδικεί το αυτονόητο, δηλαδή την πλήρη επαναλειτουργία των Αθλημάτων της, όπως επιτάσσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Κατά τα λοιπά, στην … υγειά μας βρε παιδιά και να πλένετε καλά τα χέρια σας… Ντροπή, μόνο ντροπή, τίποτα άλλο!» αναφέρει η ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.