Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΕΠΟ

Οι εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την ανάδειξη νέας διοίκησης είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν εντός του Οκτωβρίου, σε καμία περίπτωση την πρώτη ημέρα του μήνα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα των έξι Ενώσεων (Σάμου, Γρεβενών, Ανατολικής Αττικής, Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας) που είχαν προσφύγει κατά των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής που σχετίζονταν με τις αρχαιρεσίες.

Οι προαναφερόμενες Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων είχαν αιτηθεί την ακύρωσή τους με αιτιολογία τον μη ορισμό Εκλογικής Επιτροπής και δικαιώθηκαν.

Πως διαμορφώνεται, πλέον, η κατάσταση; Η Εκλογική Επιτροπή μπορεί να προκύψει μόνο μέσω της Γενικής Συνέλευσης, η οποία βάσει κανονισμού δύναται να πραγματοποιηθεί ύστερα από 15 ημέρες.

Μετά τον ορισμό της Επιτροπής απαιτείται μίνιμουμ παρέλευση ενός μήνα για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών, που σημαίνει ότι η διαδικασία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από τις 25 Οκτωβρίου, που είναι και η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

«ΑΠΟΦΑΣΗ 110/2016…
Δέχεται την κρινόμενη προσφυγή. Διαπιστώνει την ακυρότητα αυτών και: Κηρύσσει άκυρες: α) την από 25/8/2016 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, την 1.10.2016 στη Γεωργιούπολη Χανίων για την εκλογή νέου Προέδρου, νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, β) την από 30/8/2016 με αριθμ. πρωτ.24937/2016 πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που απεστάλη στις Ενώσεις-Μέλη της ΕΠΟ και γ) το από 30/8/2016 με αριθμ. πρωτ. 24937/2016 ενημερωτικό σημείωμα προς όλες τις Ενώσεις-Μέλη της ΕΠΟ, λόγω μη εκλογής των αρμοδίων καταστατικών οργάνων για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας (Εκλογική Επιτροπή)».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.