Ανέβηκε τέταρτος με το 4Χ4 στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός  

Ανεβαίνει κι άλλο στη βαθμολογία της EuroLeague ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο 6-4 και στην τέταρτη θέση μετά από τις τέσσερις σερί του νίκες, ωστόσο τον ακολουθούν τέσσερις ομάδες στο μείον έναν και με έναν αγώνα λιγότερο, που αγωνίζονται σήμερα Παρασκευή.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκρηκτικός για ακόμα ένα ματς και «κατάπιε» χθες τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ για την Euroleague με 90-73, παίρνοντας το τέταρτο συνεχόμενο ροζ φύλλο.

Το «πράσινο» σερί συνεχίστηκε με ωραίο μπάσκετ, επιθετικό ρεσιτάλ και αρκετούς πρωταγωνιστές. Ο Παναθηναϊκός με τη βοήθεια του «ζεστού» ΟΑΚΑ δεν συνάντησε προβλήματα απέναντι στην ισπανική ομάδα, κυρίως όμως έδειξε ότι γίνεται η ομάδα που θέλει ο Εργκίν Αταμάν. Αντιθέτως, το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού γνώρισε την τέταρτη διαδοχική ήττα του και υποχώρησε στο 5-5.

Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι στο πρώτο ημίχρονο (+14) κάνοντας ό,τι ήθελαν στο παρκέ με ένα κρεσέντο από τα 6,75μ. Μάλιστα, στα μισά της τρίτης περιόδου η διαφορά έφτασε τους 22 πόντους. Σε εκείνο το σημείο το «τριφύλλι» είχε ένα μικρό μπλακ-άουτ με τη δεύτερη πεντάδα του στο παρκέ, αλλά επί της ουσίας ουδέποτε απειλήθηκε ουσιαστικά φτάνοντας εν τέλει δίκαια σε ακόμα μία ευρωπαϊκή νίκη.

Ο Κώστας Σλούκας έμοιαζε με… μαέστρο στην «πράσινη» επίθεση και έκανε τη διαφορά, γνωρίζοντας την αποθέωση (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο). Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Ματίας Λεσόρ (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ενώ κομβικός ήταν ξανά ο Ντίνος Μήτογλου (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα). Επιπλέον, πολύ σημαντικός ήταν για άλλη μια φορά ο Τζέριαν Γκραντ (13π., 3ασ., 1κλ.), με τον Μάριους Γκριγκόνις να «μιλά» στην τελική ευθεία (11π., 4ρ.).

Στην αντίπερα όχθη, ο Σέμι Οτζελέγε ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων (16 πόντοι), ενώ ο Κρις Τζόουνς «άγγιξε» το double – double (8 πόντοι, 9 ασίστ). Ωστόσο, η ομάδα του Μουμπρού σε κανένα σημείο του ματς δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά το σύνολο του Αταμάν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 6 (1), Μπαλτσερόφσκι 1, Σλούκας 12, Γκραντ 13 (3), Ναν 5 (1), Λεσόρ 17, Γκριγκόνις 11 (3), Μήτογλου 14 (1), Μαντζούκας 9 (3).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χάρπερ 9 (1), Κλαβέρ, Πουέρτο 5 (1), Ρέουβερς 6, Πραντίγια 3, Λόπεθ – Αροστέγκι 8 (2), Τζόουνς 8, Ίνγκλις 2, Τουρέ 8, Ρόμπερτσον 3, Ντέιβις 5, Οτζελέγιε 16 (1).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.