Απαντά με αγωγή η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά της προηγούμενης διοίκησης του ΣΕΦ

Αγωγή κατά της προηγούμενης διοίκησης του ΣΕΦ ετοιμάζεται να καταθέσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Με επιστολή της προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η απελθούσα διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αναφέρει ότι οι Πειραιώτες χρωστούν το ποσό των 520.000 ευρώ από την περασμένη περίοδο.

Την είδηση αυτή έφερε στο προσκήνιο η εφημερίδα Live Sport και, πλέον, οι άνθρωποι της ΚΑΕ ετοιμάζουν την απάντησή τους, που θα είναι η νομική οδός, θεωρώντας από την πλευρά τους ότι δεν τηρήθηκαν μία σειρά από δεσμεύσεις, με αποτέλεσμα να έχει διαφυγόντα κέρδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι επλήγησαν οικονομικά από την κατάσταση που επικρατούσε τον τελευταίο καιρό, ενώ από την πλευρά της η απελθούσα διοίκηση του ΣΕΦ (άλλαξε πριν από λίγο καιρό) αναφέρει σε έγγραφο που έστειλε στην ΕΕΑ και στον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ότι η πειραϊκή ΚΑΕ χρωστά 520.000 ευρώ από την περσινή σεζόν.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού, μέσω κύκλων, θεωρεί ότι δεν τηρήθηκαν από την πλευρά του ΣΕΦ μία σειρά από προβλεπόμενα έργα που είχαν συμφωνηθεί το 2015 προκειμένου να αυξηθεί το τίμημα που κατέβαλλε η ομάδα για να χρησιμοποιεί τον χώρο.

Μεταξύ άλλων, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει τα έργα αυτά περιελάμβαναν την αλλαγή των ηλεκτρονικών πινάκων, την αλλαγή των φώτων σε LED σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Euroleague, την εξωτερική περίφραξη, μία σειρά από έργα βελτίωσης και καθαριότητας και άλλα μικρότερα αλλά εξίσου σοβαρά θέματα.

Τελικά άλλαξε ο ένας εκ των δύο πινάκων το 2019 – κοινώς με 4 χρόνια καθυστέρηση λόγω της σχετικής κόντρας των δύο πλευρών – αλλά χωρίς να τοποθετηθούν νέα φώτα, κάτι που δημιούργησε μία σειρά από προβλήματα και κατ’ επέκταση σε μία σειρά από διαφυγόντα οικονομικά έσοδα, τα οποία και θα διεκδικηθούν.

Οι Πειραιώτες έχουν ενημερωθεί για την σχετική επιστολή της προηγούμενης διοίκησης του ΣΕΦ και προτίθενται να απαντήσουν με αγωγή, ενώ για το θέμα ενημέρωσαν ήδη τον κ. Αυγενάκησε μία συνάντηση που είχε προηγηθεί.

Τέλος, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστηρίζουν ότι έχουν φτάσει στο σημείο να πληρώνουν διπλάσιο ποσό σε σχέση με άλλες ΚΑΕ, οι οποίες φιλοξενούνται σε μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα γήπεδα, θεωρώντας ότι αυτό πρέπει να διορθωθεί, προσθέτοντας ότι η ίδια η ΚΑΕ έχει κάνει επενδύσεις στο ΣΕΦ τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες κυμαίνονται κοντά στα 3-4 εκ. ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.