Απόλυτη επιτυχία για το  1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival (pics)

Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival που έγινε το πρωί της Κυριακής στον αγαπημένο λόφο του Βόλου και του Πηλίου.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου διοργάνωσε τον 3ο αγώνα σε διάστημα 2,5 μηνών, μετά τον 5ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα Χανίων και το 1ο Volos Αλυκές by Night, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ποτέ δεν πρέπει να σταματά, αρκεί να διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια και βάση του πρωτοκόλλου που ενέκρινε η ΓΓΑ. Αυτό έγινε στον αγώνα της Γορίτσας όπου ο «κόπος» ήταν μεγάλος καθώς προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός οι εκκινήσεις γίνονταν ανά 4 άτομα και ατομική χρονομέτρηση, τα σημεία εκκίνησης ήταν διαφορετικά για το τρέξιμο και το ποδήλατο, και οι διοργανώσεις διήρκεσαν πολλές ώρες, από νωρίς το πρωί ως και τις 3.00 το μεσημέρι, όταν τερμάτισε ο τελευταίος ποδηλάτης.

Η εκκίνηση των διοργανώσεων δόθηκε με τον μοναδικό αγώνα δρόμου, την Ανάβαση Γορίτσας, 2.100 μέτρων. Πρώτος τερμάτισε ο Νίκος Σκούταρης με χρόνο 9’34, και ακολούθησαν οι Γιάννης Κλόκας με 9’42, Κώστας Σκοτίδης (9’58). Η Εύη Μυλωνά ήταν μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες με 12’16, ενώ τη 2η θέση πήρε η 14χρονη Ειρήνη Καραπιπέρη με 13’06, και την 3η η Γιούλη Φυτιλή με 18’26.

Σειρά πήραν οι αγώνες trail. Στον αγώνα των 6 χιλιομέτρων πρώτευσε ο Ζήσης Τσουρέλης με 27’20, με 2ο τον Γιάννη Κλόκα (30’16) και 3ο τον Νίκο Σκούταρη (30’25) Την 1η θέση στις γυναίκες πήρε η Ελένη Ζιλφιγαρίδου με 39’01. Ακολούθησαν η Γιώτα Πασχαλίδου (40’11) και η Μαρία Διαμαντοπούλου (40’17).

Κορυφαίοι δρομείς έτρεξαν στον κύριο αγώνα των 16 χιλιομέτρων, και νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Μπαλαμώτης με 1.17’42. Δεύτερος ήταν ο Νίκος Κασιάρας 1.20’57 και τρίτος ο Αντώνης Κακαρόντζας 1.23’16. Την πρώτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Δήμητρα Τσινίκου 1.44’47, τη 2η η 18χρονη Χρύσα Βλησαρούλη 1.50’54, την 3η η Μαριάννα Kallay 1.53’50.

Στο Mountain Bike 16km (4 στροφές των 4 χλμ) ο Γιάννης Κλόκας πρώτευσε με 52’25, και στο βάθρο ακολούθησαν οι Ιάκωβος Καλλικας (55’01), Γιάννης Ιωάννου (57’29).

Από τις περιοχές εκτός Μαγνησίας, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των συλλόγων: ΣΜΝ Λάρισας, Δρομείς Τυρνάβου, Δρομείς Φαρσάλων, ΣΔ Φαλάνης, ΣΔΥ Θεσσαλονίκης. Επίσης μετείχαν αθλητές από τις εξής περιοχές και συλλόγους: ΑΕ Λάρισας, Λαμία, ΑΚΟ Λιβαδειάς, ΟΜ Γιαννιτσών, ΣΔΥ Κοζάνης, Απόλλων Δυτικής Αττικής, ΣΔ Ιωαννίνων, ΣΟΧ Φλώρινας, ΣΔΥ Αγιάς, Ελασσόνα, Τσαριτσάνη, Κλεισούρα, Αρχέλαος Κατερίνης, Άλκη Δίου, Στρεμπενιώτες, Πάτρα, Νεάπολη, Πειραιάς, Πουλιανά, Τραχίνα, Θέρμη, Υμηττός, Mountain Solution Training, Infit, Ifresh, Stamina, Kourkourikis Training Group, One step Beyond, V-max, Georgiadis Team, Simiko Team, Sportofrunning, Εύδωρος, Ευ Ζην Χαλκιδικής, Λάμψη.

Από τη Μαγνησία συμμετείχαν επίσης αθλητές από: MTB4FUN VOLOS, ΑΟ Μαγνησίας, Νίκη Βόλου, Great, ΑΣ Δημητριάς, Κένταυρος, Αδυναμία Βόλου, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ΝΠΣ Βόλος, Volos Taxi, Βελεστίνο, Μούρεσι, Μικροθήβες, Όμιλος Ηρακλής.

Ο Όμιλος Ηρακλής ήταν ο μεγάλος χορηγός του αγώνα και η διοργάνωση τον ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία σε όλο το διάστημα που ετοιμάστηκε ο αγώνας, για τη βοήθεια στις διαδρομές, και για όσα προσέφερε στους αθλητές, μεταξύ των οποίων αναμνηστικά τεχνικά t-shirts, ενεργειακές μπάρες, την ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Ειδικό συλλεκτικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον φετινό αγώνα και εμπνευσμένο από τη Γορίτσα, δόθηκε σε κάθε συμμετέχοντα.

Αναψυκτικά σε όλους τους αγωνιζόμενους προσέφερε η ΕΨΑ, ενώ τι παραπάνω από πολύτιμη και καίρια ήταν για ακόμη μία φορά η κάλυψη στη διεξαγωγή του 1ου Γορίτσα Trail Run & MTB Festival 2020 από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται σε κάθε εθελοντή που βοήθησε στις ετοιμασίες επί ένα μήνα, καθώς και στις διαδρομές στη Γορίτσα, την Άλλη Μεριά και το Κατηχώρι την ημέρα του αγώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.