Αποτελέσματα και σκόρερ στα κυριακάτικα ματς του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ

Φάση από το ματς Πανιώνιος-Ερμής

Ο Μαγνησιακός είχε εύκολο έργο στην πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ απέναντι στον Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων, τον οποίον συνέτριψε με 6-0. Ο Μάρκο πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ για την ομάδα του Βαγγέλη Τάχου στο 15′ και το 18′ και ο Γιάννης Κέκιας έκανε το 3-0 στο 47′. Ακολούθησε το χατ-τρικ του Γιάννη Παπαστεργίου, που σκόραρε στο 70′, στο 79′ και το 88′.

Οι Μικροθήβες στο πρώτο τους επίσημο ματς μετά την επιστροφή τους στις διοργανώσεις της ΕΠΣΘ κατάφεραν να φτάσουν σε νίκη-πρόκριση με 2-1 στο γήπεδό τους επί του Απόλλωνα Καναλίων. Ο Νιφόρος με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 20′, ισοφάρισε στο 45′ ο Κουζιώκας, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα, ενώ ο Λανάι με πέναλτι, που κέρδισε στο 75′ ο Καλέμι, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ο προπονητής πάντως του Απόλλωνα, Χρήστος Κολημήτρας, έκανε λόγο στο Magnesiasports για κάκιστη διαιτησία του Τσίντζα και για κάκιστο αγωνιστικό χώρο.

Ο Ιάσων Α.Μ. επιβλήθηκε σε ένα χορταστικό ματς στο Βασδέκειο με 3-5 του γηπεδούχου Ελευθεριακού, ο οποίος έχασε το προβάδισμα που πήρε στο 20’, αφού με Κιπτίου αρχικά στο 25’ και με Ροδοβίτη στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το σκορ (1-2).  Στο 40’ είχαμε το 2-2, αλλά μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους μπήκαν άλλα δύο τέρματα! Ο Χριστογιαννούλας ξανάβαλε μπροστά με σουτ στο 42’ τον Ιάσονα, που ισοφαρίστηκε εκ νέου στο 45’ σε 3-3. Στην επανάληψη δίχτυα βρήκε και μάλιστα δύο φορές ο Ιάσων με την κεφαλιά του Κωτσαλή στο 65’ και το σουτ εντός περιοχής στο 76’ του Ροδοβίτη, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

“Θρίλερ” στο γήπεδο της Ευξεινούπολης, με τον φιλοξενούμενο Αχιλλέα Αχιλλείου να χάνει πέναλτι στο 90′, για να κάνει το 1-2, και τελικά ο γηπεδούχος Άθλος μετά το 1-1 του 90λεπτου έβαλε άλλα δυο γκολ στην παράταση και κέρδισε με 3-1. Ο 15χρονος Κουτσουράκης, γιος του παλαιμάχου του Γ.Σ. Αλμυρού, έγραψε το 1-0 στο 62′, αλλά στο 81′ ισοφάρισε ο Μπεζάτης, που στο 90′ κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Τσεκούρας, αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο εξτρά μισάωρο ο Πιπίνης στο 100′ έδωσε το προβάδισμα στον Άθλο με προσπάθεια σχεδόν πάνω στη γραμμή μετά από ασίστ του Κουτσουράκη, ενώ στο 115′ πάλι ο Πιπίνης βρήκε δίχτυα για το τελικό 3-1. Να σημειωθεί ότι ο Αχιλλέας διαμαρτύρεται, γιατί δε δόθηκε κόκκινη στον τερματοφύλακα του Άθλου στη φάση του πέναλτι. Επίσης, να τονιστεί ότι ο Άθλος χρησιμοποίησε τέσσερις 14χρονους και τρεις 15χρονους.

Η Α.ΠΟ.Β. ξεκίνησε καλά τη νέα σεζόν, κερδίζοντας στο Βοηθητικό του ΕΑΚ την Α.Ε. Διμηνίου με 2-1. Το 1-0 έγινε στο 20′ με πλασέ του Έντι Νταϊλάνι, ισοφάρισε στο 71′ μετά από κλέψιμο και σουτ στο παραθυράκι ο Μασούρας, ενώ στο 85′ με εύστοχο πέναλτι ο Ίλιεβ (το κέρδισε ο Χούμπλης), έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Βασίλη Σιγάλα.

Τα πρωινά παιχνίδια

Ένωση Λεχωνίων Νηλέας, Πανιώνιος και Άνθιμος Γαζής πέτυχαν ευρείες νίκες το πρωί της Κυριακής στους μονούς αγώνες της α’ φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ και προκρίθηκαν με άνεση.

Η Ένωση Λεχωνίων Νηλέας επιβλήθηκε στο Olimpico με 0-5 των Νέων της Αγίας Άννας, που στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι είχαν 13 άτομα στην αποστολή λόγω μη έκδοσης ακόμη κάποιων δελτίων και οι έντεκα απ’ αυτούς ήταν 15χρονοι. Το 0-1  έγινε από τον Ασλάνογλου με πλασέ στο 16’, ενώ στο 24’ ο Καραγιάννης με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Κυριάκου Κοκκινάκη. Στο 36’ ο Χάρης Ασλάνογλου πέτυχε με σουτ το δεύτερο προσωπικό του γκολ (0-3), για να έρθει στο 58’ ο Λιάκος με πλασέ και στο 72’ ο Θάνος μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Άνθιμος Γαζής δεν είχε πρόβλημα στο βοηθητικό του ΕΑΚ ως γηπεδούχος να καταβάλει με 4-0 την αντίσταση του Πηλέα. Δυστυχώς όμως η άνετη επικράτηση επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο στο 20’ του Ευγένη Σαραφίδη, με τον παίκτη του Άνθιμου να διακομίζεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Στο 24’ ο Τριχόπουλος πέρασε έναν αντίπαλο και με γωνιακό σουτ πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ για το 1-0, ενώ στο 45’ ο Παπαδόπουλος ευστόχησε σε πέναλτι (2-0). Η εσχάτη των ποινών δόθηκε για χέρι του Αλβανόπουλου πάνω στη γραμμή μετά από προσπάθεια του Κατσαρού, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να αποβάλλεται.  Ο Κατσαρός στο 55’ με πέναλτι μετά από ανατροπή του Τριχόπουλου σημείωσε το 3-0, ενώ στο 71’ ο Κίτσας απέφυγε τον τερματοφύλακα του Πηλέα και σκόραρε για το τελικό 4-0.

Ο Πανιώνιος απέναντι στον νεανικό Ερμή με πολλούς 15χρονους δεν είχε πρόβλημα και τον νίκησε με 5-1. Στο 4′ με κεφαλιά ο Ν. Τσακίρης άνοιξε το σκορ και στο 23′ ο ίδιος προώθησε από απόσταση αναπνοής την μπάλα στα δίχτυα (2-0). Στο 52′ με μονοκόμματο δεξί σουτ εκτός περιοχής ο Καπάκης έγραψε το 3-0 και ακολούθησε το εύστοχο πλασέ στο 60′ του Κιπτίου, ενώ στο 65′ με σουτ εντός περιοχής ο Ν. Τσακίρης έφτασε στο χατ-τρικ (5-0). Στο 67′  ήρθε το γκολ της τιμής για τον Ερμή με σουτ του Πασχαλόπουλου.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Ανθιμος Γαζής-Πηλέας 4-0

Πανιώνιος-Ερμής 5-1

Νέοι Αγ. Άννας-Ένωση Λεχωνίων Νηλέας 0-5

Μικροθήβες-Απόλλων Καναλίων 2-1

Μαγνησιακός-Ηρακλής Α.Θ. 6-0

Α.ΠΟ.Β-Α.Ε. Διμηνίου 2-1

Ελευθεριακός-Ιάσων Α.Μ. 3-5

Άθλος-Αχιλλέας Αχιλλείου 3-1 παράταση (1-1 κ.α.)

Φάση από τον αγώνα Μαγνησιακός-Ηρακλής Α.Θ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.