Ασημένια η Κατερίνα Στεφανίδη (videos)

Κατέκτησε μετάλλιο για πέμπτη σερί φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η καταπληκτική Κατερίνα Στεφανίδη τα κατάφερε ξανά! Η κορυφαία Ελληνίδα άλτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και έγραψε ιστορία. Για πέμπτη σερί διοργάνωση κέρδισε μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό αποδεικνύοντας ότι είναι η κορυφαία άλτρια στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.
Η μυθική πορεία της Στεφανίδη στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα άρχισε το 2014 με το ασημένιο στη Ζυρίχη. Συνεχίστηκε το 2016 με το χρυσό στο Άμστερνταμ και το 2018 με το χρυσό στο Βερολίνο, ενώ το 2022 στο Μόναχο κατέκτησε και πάλι το ασημένιο μετάλλιο. Και το 2024 πρόσθεσε στη Ρώμη ακόμα ένα ασημένιο…
Επίσης, έχει στην πλούσια συλλογή της ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (2016), ένα χρυσό (2017) κι ένα χάλκινο (2019) στο Παγκόσμιο και δύο χάλκινα (2016, 2018) σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου. Ακόμα έχει από ένα χρυσό (2017) κι ένα ασημένιο (2015) σε Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου.
Η Στεφανίδη άρχισε τον αγώνα της με ένα πολύ άνετο άλμα στα 4,43μ. Εξίσου εξαιρετικό ήταν το άλμα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και στα 4,58μ., ύψος που πέρασε με ευκολία. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο συνέχισε τις καλές πτήσεις της και στα 4,68μ. Πέρασε το άλμα με την πρώτη προσπάθεια (κάνοντας την καλύτερη επίδοσή της για το 2024) σε αντίθεση με τις υπόλοιπες άλτριες που απέτυχαν.
Τα κατάφεραν μόλις δύο με τη δεύτερη προσπάθεια (η Βρετανίδα Κόντερι και η Ελβετίδα Μόζερ). Η Ιταλίδα Μολιναρόλο άφησε τα 4,68μ. και έκανε την τελευταία προσπάθεια για τα 4,73μ., όπου όμως απέτυχε γεγονός που κλείδωσε το μετάλλιο για την Στεφανίδη.
Κι όταν ήρθε η ώρα για τα 4,73μ. η χρυσή Κατερίνα πραγματοποίησε ακόμα ένα θαυμάσιο άλμα. Πέρασε πάνω απ’ τον πήχη με την πρώτη προσπάθεια και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για το χρυσό μετάλλιο.

Με τη Στεφανίδη να έχει τον πρώτο λόγο για το χρυσό, οι έτερες διεκδικήτριες των μεταλλίων άφησαν τα 4,73μ. για τα 4,78μ.. Η Κόντερι απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια, όχι όμως και η Μόζερ που τα κατάφερε παίρνοντας εκείνη το προβάδισμα για το χρυσό.
Η Στεφανίδη απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια στα 4,78μ. και ανέβηκε 4,83μ. διεκδικώντας το χρυσό. Κι εκεί όμως δεν τα κατάφερε με την πρώτη (δεύτερη συνολικά). Η Κόντερι απέτυχε στα άλματά της μένοντας οριστικά τρίτη. Κι η Στεφανίδη έκανε μια τελευταία προσπάθεια για το χρυσό έχοντας ήδη κλειδώσει το ασημένιο μετάλλιο…
Δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση αλλά το χαμόγελο ήταν πλατύ καθώς φεύγει απ’ τη Ρώμη με ακόμα ένα μετάλλιο στην τεράστια καριέρα της.
Δείτε το άλμα της Στεφανίδη πάνω από τα 4.68, που της έδωσε το ασημένιο:




Δείτε τους πανηγυρισμούς της Ελληνίδας αθλήτριας:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.