Αξιοποίησαν τις έδρες ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, διπλό ο Παναθηναϊκός

Ο Σβιντέρσκι πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ

Εκμεταλλεύτηκαν τις έδρες τους στο πλαίσιο της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ τόσο οι δύο δικέφαλοι, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που δυσκολεύτηκαν κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό, όσο και ο Ολυμπιακός, που έπαιξε μεγάλη μπάλα στο πρώτο μέρος και διέλυσε με 4-0 την ΑΕΛ. Ο γηπεδούχος νίκησε και στις αναμετρήσεις Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 1-0 και Λαμία-Απόλλων 2-1,  ενώ μοναδικός φιλοξενούμενος κερδισμένος ήταν ο Παναθηναϊκός, που έφυγε με διπλό από το Αγρίνιο, κερδίζοντας με 0-1 τον Παναιτωλικό.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Πέμπτη με τα παιχνίδια ΟΦΗ-Ατρόμητος (17.15) και Ξάνθη-Άρης (19.00).

Αναλυτικά:

 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Τα είδε όλα ο ΠΑΟΚ, αλλά καθάρισε! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά με τον Σβιντέρσκι να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας στο 87’ της αναμέτρησης επικράτησε στην Τούμπα με 2-1.
Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 38’ με την εκτέλεση πέναλτι του Πέλκα, παράβαση που κέρδισε ο Άκπομ, που υποχρέωσε τον Ευαγγέλου με την πίεσή του σε διπλό λάθος. Ωστόσο, με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52’ ο Μάνος πέτυχε το δεύτερό του γκολ (χωρίς να το πανηγυρίσει) με τη φανέλα του ΠΑΣ κρεμώντας τον Πασχαλάκη, σε μια φάση που έστω και πολύ οριακά φαίνεται να ξεκινάει από θέση οφσάιντ από την πάσα του Μπουκουβάλα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς (74’ Ελ Καντουρί), Μαουρίτσιο, Λημνιός (68’ Σβιντέρσκι), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59’ Ζαμπά), Άκπομ
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Λίλα, Σεργκελασβίλι, Σιόντης, Γιάκος, Βιντάλ (74’ Πάντελιτς), Μάνος, Κρίζμαν (85’ Παμλίδης)

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-0

Απολαυστικός Ολυμπιακός! Με χατ-τρικ του Φορτούνη και τον Μασούρα να… σπάει το ρόδι, οι Πειραιώτες συνέτριψαν με 4-0 την ΑΕΛ, κάνοντας πιθανόν το πιο γεμάτο τους παιχνίδι επιθετικά και το «5Χ5».

Στο 8’ ο Μασούρας πλάσαρε σωστά από ασίστ του Νάτχο, ενώ στο 15’ ο Γκόλιας έκανε παρατεταμένο τράβηγμα στη φανέλα του Μιράντα και ο Φουρτούνης μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ για το 2-0. Στο 44’ έγινε το 3-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» το τρίποντο. Φορτούνης και Γκερέρο άνοιξαν την αντίπαλη άμυνα και ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός εκτέλεσε, βάζοντας την υπογραφή του σε ένα χορταστικό πρώτο 45λεπτο. Το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στο 75’ και πάλι ο Φορτούνης, ο οποίος επιβραβεύτηκε με χατ-τρικ για την εμφάνισή του, μπαίνοντας με την μπάλα στα… δίχτυα έπειτα από την ωραία κάθετη του Ανδρούτσου.

Ολυμπιακός Σα, Νάτχο (61′ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Γκερέρο (65′ Χασάν), Γκιγιέρμε, Γιώργος Μασούρας, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Τοροσίδης, Ποντένσε (50′ Ποντένσε).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπάλλας (83′ Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γκόλιας, Σικάβκα (59′ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίβκοβιτς (46′ Ζίζιτς)

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-0

Το σερί των νικών της -έστω κι αν αυτή τη φορά συνοδεύτηκε από προβληματική εμφάνιση- συνέχισε η ΑΕΚ!  Παρόλο που δεν έπιασε καλή απόδοση, η «Ένωση» καθάρισε 1-0 τον Λεβαδειακό και θα πάει με καλή ψυχολογία στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Μια ακόμα συνεργασία των πολυτιμότερων παικτών της το τελευταίο διάστημα (Γκάλο-Πόνσε) στο 24’ ήταν αρκετή για την ομάδα του Ουζουνίδη, ώστε να πανηγυρίσει τέταρτη συνεχόμενη νίκη στη Σούπερ Λίγκα.  Η άπιαστη κεφαλιά του Αργεντινού τον έφερε στα 12 γκολ (ένα λιγότερο από τον Κουλούρη) και ξελάσπωσε τους «κιτρινόμαυρους». ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Άλεφ, Μπακασέτας, Κρίστιτσιτς (72’ Κλωναρίδης), Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε (82’ Μπογέ)
Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Παντελιάδης, Αντιλέχου, Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς (90’+2’ Ντιόγκο), Μέλεγκ (67’ Νανγκίς), Γιακουμάκης, Σαβαντογκό, Ιωαννίδης (70’ Μαρκόφσκι)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1
Την πρώτη του νίκη στο 2019 για το πρωτάθλημα πήρε ο Παναθηναϊκός, νικώντας 1-0 τον Παναιτωλικό, με γκολ του Μπουζούκη στο 32’ μετά από ασίστ του Μακέντα, παρότι έπαιζε με 10 από το 59’ λόγω αποβολής του Κάτσε.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης (71’ Λιάβας), Μαλής, Άργκους, Αμαράλ, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (64’ Γκούγκα), Μάζουρεκ, Γουίλιαν, Μπαϊροβιτς (82’ Τσιγγάρας).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Ινσούα, Μπουζούκης (89’ Παντελάκης), Χατζηγιοβάνης (75’ Καμπετσής), Μακέντα (65’ Δώνης).
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ο Πανιώνιος ανασάνει, ο Αστέρας Τρίπολης… αγκομαχάει! Με τον Ντουρμισάι να σκοράρει ξανά και τον Κότνικ να επεμβαίνει όποτε χρειάζεται, οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 1-0 των Αρκάδων και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα! Στα χαμηλά παραμένει η ομάδα από την Τρίπολη και πλέον μπλέκει για τα καλά αναφορικά με την παραμονή του στην κατηγορία!
Όσο πέρναγε η ώρα οι γηπεδούχοι έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έψαχναν με υπομονή τον τρόπο που θα διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και το κατάφεραν από ένα… τσαφ του Πασαλίδη, που δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα και ο Ντουρμισάι που επωφελήθηκε, με φοβερό βολέ άφησε άγαλμα τον Παπαδόπουλο για το 1-0 (36’).

Πανιώνιος: Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Μπανανά, Σαραμαντάς, Κούρντι, Κόρμπος, Τσιλούλης (91’ Σταυρόπουλος), Άλι (76’ Καμαρά), Μανθάτης (60’ Οικονομίδης), Ντουρμισάι.
Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης (60’ Φερνάντεθ), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μπελόκ (68’ Ρόλε), Μουνάφο, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (76’ Δουβίκας), Κώτσιρας, Μανιάς.

Λαμία-Απόλλων Σμύρνης 2-1

Σημαντικό βήμα παραμονής έκανε η Λαμία που μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Απόλλωνα Σμύρνης, επικρατώντας με 2-1.

Αυτή ήταν 5η νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Μάκη Χάβου, που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος βρήκε δίχτυα δύο φορές (12’, 24’ πεν.) και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του (στο πρώτο ελέγχεται για επιθετικό φάουλ).

Εξαιρετικό το πρώτο ημίχρονο του ματς, με τα τρία γκολ να σημειώνονται σε διάστημα 25 λεπτών, αφού στο 18’ είχε ισοφαρίσει ο Απόλλωνα με τον Ελ Χέλβε στο 18ο λεπτό, αλλά

η Λαμία πήρε και πάλι τα ηνία στο 22’ με τον Μπερτόλιο να κερδίζει πέναλτι από τράβηγμα του Κύργια μέσα στην περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτίρονται, χωρίς ωστόσο να έχουν δίκιο, αφού ήταν σωστή η υπόδειξη.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, αλλά η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε αυτό που ήθελε, χωρίς σχεδόν να απειληθεί από την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

νίκη της Λαμίας στο 2019, φτάνοντας έτσι στους 20 βαθμούς, ξεπερνώντας τον Αστέρα Τρίπολης που ηττήθηκε από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (85′ Τομάς), Καραμάνος, Πίτι (61′ Επστάιν), Δημούτσος, Σκόνδρας (46′ Μπουλούλης), Σκαρντοβέλι

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Βαφέας, Γκίνο (58′ Γαρουφαλιάς), Μπεντινέλι, Ακόστα (70′ Ναζλίδης), Ντεφεντερίκο (46′ Ναδάλες), Στάθης, Ντουρσό, Ελ Χέλβε

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.