Αυγενάκης: «Εκλογές στις ομοσπονδίες μέχρι τέλος Μαρτίου, αλλιώς θα εφαρμοστεί ο νόμος»

Στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών που θα πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης στο Sport fm Πάτρας και παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά των πολιτικών του αντιπάλων λέγοντας ότι υπηρετούν το σκότος».

Μεταξύ άλλων είπε: Οι εκλογές των Ομοσπονδιών μπορούν να γίνουν με τρεις τρόπους: Με φυσική παρουσία εκπροσώπων τους, στις κατά τόπους ενώσεις εφόσον διαθέτουν και με ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του συστήματος «Ζευς». Εκλογές θα πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου και στις 49 ομοσπονδίες, διαφορετικά θα γίνει αυτό που προβλέπει ο νόμος.

(…) Η Σακοράφα ντρεπόταν να μιλήσει στη Βουλή και περίμενε να φύγω. Λυπάμαι τους συναδέλφους μου, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων γιατί δεν έχουν τι να πουν.

(…) Υπερασπίζονται τις απόψεις των ελάχιστων ισόβιων προέδρων. Υπηρετούν το σκότος, είναι πίσω από το φεγγάρι».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στη διάταξη που ψηφίστηκε για έναν ακόμα εναλλακτικό τρόπο αρχαιρεσιών. Την  ψηφιακή κάλπη «Ζευς», σημειώνοντας ότι μπορούν να χρησιμοποιούν οι Ομοσπονδίες, εφόσον θελήσουν να κάνουν εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Πρόκειται για ασφαλέστατο και αδιάβλητο πληροφοριακό σύστημα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δημιουργήθηκε το 2012 και Υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), το οποίο είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους τεχνολογικούς φορείς της χώρας, λειτουργεί από το 1998. Έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα πάνω από 830 ψηφοφορίες και πάνω από 230.000 ψηφοφόρους για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια (Καθηγητές και Φοιτητές) και άλλους φορείς, Συλλόγους, Οργανισμούς, Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις και Ιδιώτες.

Επίσης πρόσθεσε: «Κάποιοι με ανακοινώσεις προσπαθούν να το τορπιλίσουν λέγοντας ανυπόστατα πράγματα περί αξιοπιστίας. Δεν τους ακούει ούτε το κομματικό τους κοινό (…) Θα πάμε μέχρι τέλους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.