Μπαρτσελόνα ή Λίβερπουλ ο πρώτος φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο πρώτος φιναλίστ του τελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται γνωστός απόψε και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η Μπαρτσελόνα, που ταξίδεψε στο Λίβερπουλ για την αποψινή (22:00) ρεβάνς με τους «κόκκινους» έχοντας παρακαταθήκη το 3-0 του «Καμπ Νου».

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που βάσει εμφάνισης δεν άξιζε αυτό το αποτέλεσμα στην Ισπανία, είδε χθες τη Μάντσεστερ Σίτι να νικά δύσκολα με 1-0 τη Λέστερ και να την προσπερνά στην κατάταξη της Premier League, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει άλλον ένα στόχο, παρά την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποιεί!

Επιπροσθέτως, απόψε ο Γερμανός τεχνικός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Φιρμίνο και Σαλάχ, που ήρθαν να προστεθούν στους επίσης απόντες Λαλάνα, Κεϊτά. Έτσι, λογικά ο Οριγκί θα είναι στη γραμμή κρούσης με τον Βαϊνάλντουμ να παίζει κοντά του.

Βίοι αντίθετοι, η Μπαρτσελόνα είναι ήδη πρωταθλήτρια Ισπανίας και απόψε η βασική ενδεκάδα της θα είναι ξεκούραστη, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε ενδεκάδα αναπληρωματικών το περασμένο Σάββατο απέναντι στη Θέλτα, για να έχει «φρέσκους» τους άσους του.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ντεμπελέ – Ραφίνια, ενώ θεωρείται πιθανό να ξεκινήσει με τον Σέρτζι Ρομπέρτο αντί του Κουτίνιο στη μεσαία γραμμή και τον Σεμέδο δεξιά στην άμυνα, όπως έγινε κάποια στιγμή στο παιχνίδι της Βαρκελώνης.

Ένα κοινό στοιχείο των δύο συλλόγων είναι πως έχουν κατακτήσει από πέντε φορές το τρόπαιο. Να σημειωθεί πως οι Καταλανοί στις 25 φορές που αντιμετώπισαν συλλόγους από το «νησί», σε διπλούς αγώνες, μετρούν 15 προκρίσεις, εκ των οποίων οι πέντε τελευταίες είναι συνεχείς, ενώ στα τελευταία επτά παιχνίδια τους σε αγγλικό έδαφος κατέγραψαν πέντε νίκες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.