Η Greek Basket League επιστρέφει μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των προκριματικών του Eurobasket, με το πρόγραμμα του Σαββάτου (30/11) να έχει τρία ματς στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.
Στις 17:00 σε μια αναμέτρηση που μας γυρνάει αρκετά χρόνια πίσω, η ΑΕΚ φιλοξενεί στα Λιόσια τον Πανιώνιο (ΕΡΤ3) κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της έδρας, που προκάλεσε η ανεκδιήγητη διαιτητής Τσαρούχα, με τους φίλους των κιτρινόμαυρων να αντιδρούν στη σφαγιαστική διαιτησία με τον Προμηθέα στην Πάτρα. Αν η ΑΕΚ κερδίσει, φτάνει τον Πανιώνιο στο 4-4.
Στις 18:00 στην Καρδίτσα η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει το Λαύριο, με τις δυο ομάδες να προέρχονται από σερί νικών στο πρωτάθλημα και έχουν στόχο να το συνεχίσουν (ERTSPORTS1), έχοντας φτάσει και οι δύο σε ρεκόρ 3-4.
Τελευταίο παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική μέρα είναι το Προμηθέας Πάτρας-Κολοσσός Ρόδου. Η ομάδα της Αχαΐας νίκησε στην πιο πρόσφατη αγωνιστική την ΑΕΚ (4-3), με … έκτη παίκτρια την Τσαρούχα, και απέναντι στους Ροδίτες έχουν μια ευκαιρία, για να δημιουργήσουν ένα σερί, μιας και η ομάδα του Γιώργου Σιγάλα δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, μετρώντας έξι συνεχόμενες ήττες σε Ελλάδα (1-6) και Ευρώπη. Ο αγώνας θα μεταδοθεί στις 20:15 από το κανάλι της ΕΡΤ3.


















