Ο Ίωνας επικράτησε με σκορ 60-69 της Ακαδημίας Καρδίτσας (ΚΒΑ) εκτός έδρας και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ.
Η βολιώτικη ομάδα, που δεν είχε στη διάθεσή της τους ψηλούς Μπίκα και Δροσόπουλο, πήρε διαφορά 15 πόντων στο πρώτο μέρος με 27-42 και κράτησε τη νίκη, έστω κι αν οι Καρδιτσιώτες μείωσαν στους εννιά στο τέλος.
Ο Μαμούρας ηγήθηκε της προσπάθειας του Ίωνα με 24 πόντους, ενώ ο Πολίτης πέτυχε 17 πόντου, εκ των οποίων οι 15 με τρίποντα.
Αύριο Κυριακή ο Ίωνας θα μάθει τον αντίπαλό του στο φάιναλ φορ, που θα είναι ο νικητής του ματς Νέος Κεραυνός-Απόλλων Καρδίτσας (19.00), ενώ ευχής έργον είναι να προκριθεί και δεύτερη ομάδα της Μαγνησίας, με την Αγριά να είναι το φαβορί στο εκτός έδρας κυριακάτικο (28/9, 17.00) παιχνίδι με τον Α.Ο. Σουφλαρίων.
Αν προκριθεί η Αγριά, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του προημιτελικού Άρης Τρικάλων-Σπάρτακος Λάρισας, που γίνεται επίσης αύριο Κυριακή στις 17.00.
Δεκάλεπτα: 17-22, 27-42, 45-52 , 60-69
Ακαδημία Καρδίτσας (Μυλωνάς-Καραχρήστος) Σίσκος 6, Μίσσας, Νάτσινας 10 (1), Αποστολός, Κοτσιαρίδης 4, Μπαχτσεβάνης 11 (2), Μπενέκης 8, Ζευγαράς 3 (1), Λιάπης 14 (2), Μπακρατσής 2, Μπριάνας, Ψήφης 2
Ίωνας (Νάνης): Μαναρίδης, Μυλωνάς 6 (1), Μαμούρας 24 (2), Ντάκης 4, Μαστέλλος 3 (1), Γιαννίκος, Μουχαρέμ 2, Πολίτης 17 (5), Μόσιος 11, Δροσόπουλος, Μουράτης, Χατζόπουλος 2.


















