Δεν μπόρεσε ο “μισός” Ολυμπιακός στη Φιλιππιάδα, 0-0 με τον Εθνικό

Στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ο Ολυμπιακός “πλήρωσε” τις σημαντικές απουσίες και την αστοχία του στην Φιλιππιάδα, παραχωρώντας “λευκή ισοπαλία”, κόντρα στον Εθνικό και μοιραία αποχαιρετά τις όποιες ελπίδες του για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, που ακούγεται ότι μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχος.

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε μία “πειραματική” εντεκάδα στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Γηπέδου Φιλιππιάδας, με τον Κατσούλη στον “άσο”, αριστερά στην άμυνα τον Ανδρέα Κόκα, δεξιά τον Βαγγέλη Στουρνάρα και στα στόπερ τους Ντόικιτς και Ζώνα. Ως “εξάρια” αγωνίστηκαν οι Σκανδάλης και Ευθυμιάδης, με τον Μασάδο να κινείται μπροστά από τους δύο, σε ελεύθερο ρόλο. Ο Δήμος Κόκας επιλέχθηκε στην αριστερή πτέρυγα, δεξιά ο Λόρι Κέρι και ο Αναστασίου στην κορυφή της “ερυθρόλευκης” επίθεσης, σε μία “τριπλέτα” μπροστά, που άλλαξε κατά τα 2/3 της, σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, κόντρα στην Νίκη, κατά το οποίο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε άκρως παραγωγικός, πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα. Φυσικά, οι πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα των ερυθρόλευκων προέκυψαν λόγω των έξι πολύ σημαντικών απουσιών τους, καθώς στον Βόλο έμειναν οι Φλίγκος, Πότσι, Οικονόμου, Δωματάς, Ιωαννίδης και Σταύρου.

Καλό το πρώτο μέρος, ευκαιρίες εκατέρωθεν, τα “ηνία” ο Ολυμπιακός

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν, με τις δύο ομάδες να αρκούνται σε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι κέντρου και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό του, πραγματοποιώντας, μάλιστα, και δύο τελικές προσπάθειες, σε διάστημα δύο λεπτών. Συγκεκριμένα στο 9′, ο Δήμος Κόκας επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τρανουλίδη, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και το “γυριστό” του Χρήστου Σκανδάλη από πλεονεκτική θέση, ένα λεπτό αργότερα, το οποίο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον πορτιέρο των γηπεδούχων.

Ο Εθνικός απάντησε λίγα λεπτά αργότερα στις πρώτες επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού, με ένα καλό σουτ του Μπαστάνη. Συγκεκριμένα, είχαν συμπληρωθεί 17 λεπτά παιχνιδιού, όταν ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Ολυμπιακού, απέσπασε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά με το βολέ που επιχείρησε, όμως, να καταλήγει λίγο άουτ.

Από ‘κει και πέρα, ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε κατακόρυφα, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να δημιουργήσει και τον Εθνικό να “δίνει μέτρα” στους φιλοξενούμενους, επιχειρώντας να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση. Στο 27ο λεπτό, ήρθε η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι για την βολιώτικη ομάδα, όταν ο Ευθυμιάδης, με όμορφη ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή από πλάγια, “έσπασε” την μπάλα στην “καρδιά” της περιοχής, με τους αμυντικούς του Εθνικού να αδρανούν και να δίνουν την ευκαιρία στον Μασάδο να επιχειρήσει ένα δυνατό σουτ, το οποίο κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ. Στο 32′, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με αξιώσεις, όταν ο Μπασδάνης μπήκε στην περιοχή, “αδειάζοντας” δύο αμυντικούς του Ολυμπιακού, με το σουτ του, όμως, να “γλείφει” το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κατσούλη.

Φτάνοντας στο τέλος του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι αύξησαν περαιτέρω την πίεση τους κι έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθούν. Στο 38’, το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μασάδο, εκμεταλλεύτηκε ο Λόρι Κέρι, με την καρφωτή κεφαλιά του, όμως, να καταλήγει λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ευθυμιάδης, που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του Ολυμπιακού στα πρώτα 45 λεπτά, έγινε κάτοχος της μπάλας στον χώρο του κέντρου, ύστερα από λάθος των γηπεδούχων, κέρδισε μέτρα στον άξονα και τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Αναστασίου, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει, με το σουτ του να μη βρίσκει στόχο.

Έπεσε ο ρυθμός στην “επανάληψη”, μοιραίος ο Κέρι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε τελείως διαφορετικά, σε σχέση με το πώς τελείωσε το πρώτο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν εύκολα ρυθμό και να μη δημιουργούν αξιόλογες προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα. Απόδειξη για τα παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήρθε στο 64′, με το σουτ του Ζώνα από το σημείο του πέναλτι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ευθυμιάδη, να καταλήγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να προσπαθεί να πάρει “κεφάλι” στο σκορ, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του, δίχως, βέβαια, να φτάνει με ευκολία σε “θέση βολής”. Η επόμενη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 76′ όταν ο Κέρι, ύστερα από όμορφη ατομική προσπάθεια, βρήκε τον Ευθυμιάδη, με τον μέσο των “Βολιωτών” να επιχειρεί ένα σουτ, που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τρανουλίδη.

Το σκηνικό, μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε με τον Εθνικό να προσπαθεί “με νύχια και με δόντια” να κρατήσει ένα αποτέλεσμα που το ήθελε στην προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του και τον Ολυμπιακό να εντείνει λεπτό προς λεπτό την πίεσή του, προκειμένου να πάρει το τρίποντο.

Στο 85′, το βολιώτικο συγκρότημα “άγγιξε” το 0-1, όταν ο Δήμος Κόκας μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, σούταρε δυνατά, με τον Τρανουλίδη να απομακρύνει και τον Κέρι να μην μπορεί να μετατρέψει το “ριμπάουντ” που πήρε από κοντά σε γκολ, χάνοντας μία από τις σπουδαιότερες ευκαιρίες του αγώνα. Το ματς έληξε, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να προσπαθεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για κάποιο γκολ, δίχως, όμως, να τα καταφέρει, με το 0-0 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Εθνικός Φιλιππιάδας (Γιάννος): Τρανουλίδης, Μαλλάτος, Ντανάι, Δημουλάς, Τσουλιάης, Κουμπής, Άτσκα, Ιωάννου (84′ Παπακίτσιος), Μπαστάνης, Μπαλογιάννης (65′ Λέντζος), Μιχάλης

Ολυμπιακός Βόλου (Μπράτσος): Κατσούλης, Κόκκας Αν., Ντόικιτς, Ζώνας, Στουρνάρας, Ευθυμιάδης, Κόκκας Δ. (89′ Αγγελής), Μασάδο, Κέρι, Σκανδάλης (82′ Χολέβας), Αναστασίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.