Διαφώνησε με την αποβολή Ριένστρα ο Κλάτενμπεργκ

Μετά το πέρας μίας ακόμη αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League, o αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολίασε τις φάσεις που προκάλεσαν διαφωνίες, και μεταξύ αυτών ήταν και δύο από το παιχνίδι ανάμεσα σε ΝΠΣ Βόλος και ΑΕΛ, επιβεβαιώνοντας την ορθότητα καταλογισμού του πέναλτι υπέρ της λαρισαϊκής ομάδας, αλλά διαφωνόντας με την αποβολή του Ριένστρα για επικίνδυνο παιχνίδι.

Για το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΛ και με το οποίο ο Πινακάς άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολίασε: «Ο διαιτητής καταλογίζει παράβαση πέναλτι και αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αμυνόμενο. Ο VAR ελέγχει τη φάση επιθετικής κατοχής και την παράβαση και επιβεβαιώνει την απόφασή του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί με το πέναλτι καθώς υπάρχει καθαρή επαφή από πίσω από τον αμυνόμενο στον επιτιθέμενο. δεν πρόκειται για απευθείας κόκκινη κάρτα διότι πρόκειται για παράβαση πάνω σε προσπάθεια του αμυνόμενου να παίξει την μπάλα, όπου όταν αυτή γίνεται σε θέση που στερεί προφανή ευκαιρία για γκολ και καταλογίζεται πέναλτι, η πειθαρχική ποινή σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού είναι η κίτρινη κάρτα.

Για την αποβολή του Ριένστρα από την άλλη τόνισε: «Ο διαιτητής δίνει κόκκινη κάρτα για σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι σε παίκτη της ομάδας του ΝΠΣ Βόλος σε προσπάθειά του να διεκδικήσει την μπάλα. Ο διαιτητής θεώρησε το μαρκάρισμα επικίνδυνο και με ταχύτητα. Ο VAR ελέγχοντας το περιστατικό συνέστησε αναθεώρηση εντός αγωνιστικού χώρου καθώς δεν εκπληρώνονταν  όλα τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν το σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι. Η ΚΕΔ δεν συμφωνεί με την τελική απόφαση που έλαβε ο διαιτητής για κόκκινη κάρτα λόγω σοβαρού επικίνδυνου παιχνιδιού, διότι θεωρεί ότι  ο παίκτης που πραγματοποίησε τοο μαρκάρισμα γλίστρησε και έχασε την ισορροπία του. Παρ’ όλο που υπάρχει ταχύτητα στο μαρκάρισμα ως απόρροια της απώλειας ισορροπίας του ποδοσφαιριστή, το μαρκάρισμα στερείται έντασης και μοχθηρίας. Ελέγχοντας και το σημείο επαφής του μαρκαρίσματος, η ΚΕΔ θεωρεί ότι οι τάπες του παίκτη είχαν μικρή επαφή με τον αντίπαλό του αλλά όχι με επικίνδυνο τρόπο. Η ΚΕΔ αναμένει κίτρινη κάρτα σε ανάλογες περιπτώσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.