Ο συνολικός απολογισμός για τους αθλητές της Νίκης στο Ευρωπαϊκό Τεχνικής Κολύμβησης

Οι τρεις κολυμβητές της Νίκης με τον προπονητή τους Γρηγόρη Καλαϊτζογλίδη
Πρώτη η Ελλάδα στην κατάταξη με 32 μετάλλια

Η Ελλάδα πήρε με διαφορά την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων με συνολικά 32 μετάλλια (15 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων στην Κλαϊπέδα της Λιθουανίας, έχοντας μια θριαμβευτική παρουσία.

Απ’ αυτά τα έξι τα πήραν οι τρεις αθλητές της Νίκης Βόλου (2 χρυσά και 1 ασημένιο ο Γιαννιτσάκης, 1 ασημένιο ο Σανίδας και δύο χάλκινα η Παντελόγλου) σε ατομικά αγωνίσματα, ενώ σε δύο σκυτάλες κατέκτησαν δύο ακόμη χρυσά μετάλλια, αγωνιζόμενοι στη μία και οι τρεις και στη δεύτερη οι δύο εξ αυτών (Γιαννιτσάκης και Παντελόγλου).

Συνολικά, ο Βασίλης Γιαννιτσάκης ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100μ διπλά πέδιλα εφήβων με χρόνο 43.10 και στο αγώνισμα 200μ διπλά πέδιλα εφήβων με χρόνο 1.38.11. Επίσης, κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο με επίδοση 3.33.50 στο αγώνισμα 400μ διπλά πέδιλα εφήβων.

Ο Βαγγέλης Σανίδας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 50μ διπλά πέδιλα εφήβων με χρόνο 19.97.

Η Λυδία Παντελόγλου κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 50μ διπλά πέδιλα νεανίδων με χρόνο 22.16 και το ίδιο κατάφερε στα 100μ διπλά πέδιλα νεανίδων με χρόνο 49.33.

Ακόμη στα 4Χ100μ διπλά πέδιλα mixed Εφήβων/Νεανίδων Σανίδας, Γιαννιτσάκης και Παντελόγλου μαζί με τη Χανιώτισσα Βλαχαντώνη, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 3.04.19, που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ακόμη στη σκυτάλη 4χ100μ SB Mixed οι Γιαννιτσάκης και Παντελόγλου μαζί με τους Μιχαηλίδη Θανάση και Ηλιάκη Μαρία κατέκτησαν το χρυσό, που συνδυάστηκε με νέο Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων/Νεανίδων με χρόνο 2.46.60, σ’ ένα αγώνισμα που αποτελεί την «κορωνίδα» στις σκυτάλες.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.