Δίνει 750 εκ. ευρώ η Μάντσεστερ Σίτι για τον Μέσι!

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να δώσει 750 εκ. ευρώ στον Μέσι, για να τον κάνει δικό της για την επόμενη πενταετία. Οπως αποκαλύπτει η Sport, η Σίτι θα τον κάνει τον πλουσιότερο αθλητή στον πλανήτη, αν τελικώς αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα. Η πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι στον Μέσι είναι να αγωνιστεί για τα επόμενα τρία χρόνια στην Premier League και και μετά για άλλα δύο χρόνια στο MLS με την φανέλα της New York FC.

Οι ετήσιες απολαβές θα είναι 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όταν θα μετακινηθεί στις Η.Π.Α. ο Αργεντινός θα πάρει ως πριμ, 250 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως δεν μπορεί να πάρει νωρίτερα λόγω περιορισμών του Financial Fair Play που αντιμετωπίζει η Σίτι. Ο Μέσι έχει αποδεχθεί την συγκεκριμένη πρόταση, έχει μιλήσει με τον Γκουαρδιόλα, ωστόσο υπάρχει το θέμα της αποζημίωσης της Μπαρτσελόνα, η οποία δεν κάνει πίσω!

Η LaLiga επίσης ανέλυσε το συμβόλαιο του Μέσι, εξαιτίας των αντιφατικών πληροφοριών που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σχέση του Μέσι με τη Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να ισχύει και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να φύγει, εάν η ρήτρα καταγγελίας 700 εκατ. ευρώ δεν καταβληθεί εκ των προτέρων. Ο ποδοσφαιριστής υποστηρίζει, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη μέσω fax, ότι είναι ελεύθερος και σήμερα δεν παρουσιάστηκε στις προγραμματισμένες εξετάσεις για κορωνοϊό που πέρασαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα. Απομένει η αντίδραση του Μέσι στην ανακοίνωση της LaLiga.

Nωρίτερα, σύμφωνα με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser» ο Αργεντινός σούπερ σταρ μπορεί να φύγει από τους «μπλαουγκράνα» ως ελεύθερος, καθώς δεν έχει πια ισχύ η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ. Όταν ο Μέσι υπέγραψε την τελευταία ανανέωση με τη Μπαρτσελόνα, το έκανε για τρεις σεζόν: από την περίοδο 2016-17 ως αυτήν που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες (2019-20).

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός η σεζόν 2020-21 ήταν προαιρετική. Αν ο παίκτης αποφάσιζε να φύγει εντός της τριετίας τότε θα έπρεπε να καταβληθεί η ρήτρα, η οποία πια δεν ισχύει βάσει αυτών των δεδομένων. Το θέμα, ωστόσο, είναι πότε θεωρεί κάθε μία από τις δύο πλευρές ότι έληξε η σεζόν.

Πάντως, όπως υποστηρίζουν τα ξένα ΜΜΕ, οι Καταλανοί έχουν ρίξει πλέον τις απαιτήσεις τους, βλέποντας ότι δεν οδηγεί κάπου όλο αυτό και θα ήταν ικανοποιημένοι με ένα ποσό γύρω στα 250 εκ. ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.