Δίνει φιλικό με ομάδα διεθνών και τιμά τη μνήμη δεκαέξι παικτών του Ολυμπιακού Βόλου η Ε.Π.Π.Ο.Β

Τη Δευτέρα 27/5 στο ΕΑΚ οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου απέναντι σε μεγάλα αστέρια της Εθνικής του 2004

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση μνήμης και τιμής της ερυθρόλευκης ιστορίας διοργανώνει την Δευτέρα 27 Μαΐου στο ΕΑΚ η Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου (Ε.Π.Π.Ο.Β), που θα δώσει και φιλικό παιχνίδι με ομάδα διεθνών παικτών της Εθνικής Ελπίδων του 1998 και πρωταθλητών Ευρώπης του 2004.

Πέρα από το φιλικό παιχνίδι η Ένωση Παλαιμάχων θα τιμήσει για πρώτη φορά τη μνήμη αρκετών ποδοσφαιριστών του συλλόγου που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και δεν είναι πια στη ζωή.

Στην εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με τον ΑΣ Ολυμπιακό Βόλου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η οποία θα αρχίσει στις 16:30, έχουν κληθεί συγγενικά πρόσωπα των παικτών που δεν είναι εν ζωή και θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ έχουν προσκληθεί και παλαίμαχοι ερυθρόλευκοι που ζουν εκτός Βόλου.

Η 16άδα των παικτών που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό Βόλου και θα τιμηθεί η μνήμη τους στη δευτεριάτικη εκδήλωση με αλφαβητική σειρά είναι:

Βαλαχάς Απόστολος

Βήτας Θανάσης

Βλαχάβας (Λάκης) Αχιλλέας

Βούλγαρης Γιώργος

Βουρούκος Βαγγέλης

Δημόπουλος Βάϊος

Καϊμάκης Παύλος

Καραΐσκος Δημήτρης

Καραΐσκος Νίκος

Κωτούλας Γιάννης

Μάνδαλος Αντώνης

Μποτίνος Βασίλης

Παππάς Αντώνης

Πασχαλίδης Γιώργος

Σιγάλας Χρήστος

Συνετόπουλος (Τάκης) Δημήτρης

Σε επόμενη εκδήλωση θα τιμηθεί η μνήμη και άλλων ερυθρόλευκων που έχουν φύγει από τη ζωή.

Επίσης στην εκδήλωση της Δευτέρας θα τιμηθεί η ομάδα των διεθνών με την Εθνική Ελπίδων του 1998 και μετέπειτα της ανδρών το 2004 και ο προπονητής Γιάννης Κόλλιας. 

Η Εθνική Ελπίδων τέτοιες μέρες τον Μάιο του 1998 έφτασε έως τον τελικό του EURO κάτω των 21 ετών, έχοντας στις τάξεις της… παιδιά, που έξι χρόνια αργότερα, έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης!

Η Εθνική Ελλάδας U21 έζησε τον Μάιο του 1998, το δικό της 2004. Με αρκετούς μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης στο δυναμικό της, όπως οι Καραγκούνης, Δέλλας, Μπασινάς και Γκούμας, αλλά και παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως οι Λυμπερόπουλος, Στολτίδης, Λάκης, Κωνσταντινίδης, ο δικός μας Θανάσης Κωστούλας και ο για δύο χρόνια προπονητής της Νίκης Δημήτρης Ελευθερόπουλος, κατάφερε να φτάσει έως τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων αποκλείοντας Σλοβενία, Αλβανία, Γεωργία και ακόμη  την Γερμανία των Ρίκεν, Φρινγκς και Μπάλακ, την αντίστοιχη ομάδα της Αγγλίας των Ρίο Φέρντιναντ, Φρανκ Λάμπαρντ, Έμιλ Χέσκεϊ και την Ολλανδία των Φαν Μπόμελ, Ρόι Μακάι και Ρουντ φαν Νίστελροϊ και χάνοντας μόνον στον τελικό (1-0) από την Ισπανία των Βαλερόν, Πέρεθ, Ανγκούλο, Γκούτι και Σαλγκάδο.

Η Εθνική Ελπίδων του 1998

Προπονητής αυτής της Εθνικής ομάδας ο Γιάννης Κόλλιας  ο οποίος θα τιμηθεί και για την προσφορά του στον Ολυμπιακό Βόλου, έχοντας καθίσει στον πάγκο του τις περιόδους 1977-78, 1978-79 και 1984-85.

Στη  φωτογραφία  ομάδα παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου σε τελευταίο φιλικό προετοιμασίας

Πάνω: Γκανάτσιος, Βαϊνάς , Πλαστάρας, Θεοδωρίδης, Τριχιάς, Μαρασίδης, Κωστούλας, Φλίγκος, Αντωνίου, Μαλακασιώτης, Μπόντα, Λόλας, Καραγιάννης

Κάτω: Βαλαρούτσος, Γάτος, Μπόλτσης, Παπαδήμος, Τσουκαλάς, Τσουρέλης, Καραμίχαλος, Αλιάτης, Σακελλαρίου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.