Εύκολα ΑΕΛ και Λεβαδειακός, ισοπαλία με … νικητή τον ΝΠΣ Βόλος στη Λαμία

Φάση από το ματς ΑΕΛ-Ηρόδοτος

Τους πρώτους της βαθμούς στο Κύπελλο Ελλάδας πήρε η ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στον Ηρόδοτο, τον οποίο και κέρδισαν 4-1, με τους Νούνιτς και Μπαργκάν να σκοράρουν από δύο φορές.

Η ανωτερότητα της ΑΕΛ φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 5′ ο Μπαργκάν με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και τελικά το γκολ ήρθε στο 22′, όταν ο Μπάλλας γύρισε στον Νούνιτς από τα δεξιά κι αυτός με σουτ στη κίνηση έγραψε το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με την ομάδα του κάμπου να κάνει πιο εύκολο το έργο της στο δεύτερο μέρος…

Στο 56′ βρήκε ο Μπαργκάν βρήκε δίχτυα, καθώς μετά από ασίστ που του πέρασε ο Νούνιτς δεν αστόχησε μέσα από την περιοχή για το 2-0.

Η επόμενη φάση ήταν και το τρίτο τέρμα των βυσσινί. Στο 63′, μετά από λάθος της άμυνας και πάλι ο Μπαργκάν με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σκόραρε εκ νέου (3-0). Πλέον το παιχνίδι ήταν τυπική διαδικασία, ωστόσο οι «βυσσινί» βρήκαν ακόμα ένα τέρμα, όταν ο Νούνιτς στο 68′ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και με σουτ σημείωσε το 4-0.

Αυτό που μπόρεσε ο Ηρόδοτος ήταν απλώς να μειώσει από την άσπρη βούλα. Στο 79΄ ο Γκοΐγκοβιτς ανέτρεψε τον Μασάδο και ο τελευταίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

ΑΕΛ (Φέστα): Παϊτέρης, Μπέρτος, Γκόλιας, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Μπάλλας (75΄ Πινακάς), Φατιόν, Κοέφ (59΄ Χοτζάϊ), Νούνιτς, Νούσιος, Μπαργκάν (66΄ Φρίουι)

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Λυρώνης): Κουράκης, Προβυδάκης (73΄Δαμινάκης), Κασαπάκης, Κοντογιάννης, Μπάμπης, Φραγκουλάκης (70΄Αργκιλέσι), Κανδηλάκης, Γιαλούσης, Μασάδο, Κωνσταντινίδης (66΄Αμαραντίδης) , Μάκο

 

Λεβαδειακός-Άρης Αβάτου 4-0

Πρώτη νίκη μετά από επτά ήττες σε όλες τις διοργανώσεις για τον Λεβαδειακό και πρώτο θετικό αποτέλεσμα για τον Ιταλό τεχνικό Σανίνο.

Οι Βοιωτοί κέρδισαν με 4-0 τον Άρη Αβάτου στο Κύπελλο και θα μπορούσαν να είχαν βάλει και άλλα γκολ. Οι τελικές ήταν 14 για τους γηπεδούχους, που είχαν και δοκάρι, και μόλις τρεις για τον Άρη Αβάτου.

Ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη του μεγάλη φάση στο 16′. Ο Στανόγεβιτς έκανε το φάουλ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και ο Σαβαντογκό πήρε το… ριμπάουντ με το σουτ του να φεύγει λίγο άουτ. Στο 18′ οι Βοιωτοί είχαν και άλλη χαμένη φάση με σουτ του Νανγκίς άουτ μετά από γύρισμα του Καθάριου με τακουνάκι. Τελικά στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι σκόραραν. Ο Νανγκίς από τα δεξιά σέντραρε με τον Στανόγεβιτς να παίρνει εύκολα την κεφαλιά και να γράφει το 1-0 και ενώ ο γκολκίπερ του Άρη Αβάτου βρήκε την μπάλα, αλλά είχε λάθος αντίδραση και του έφυγε, για να καταλήξει στα δίχτυα.

Λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους υπήρξε μία μικρή διακοπή. Από τον βοηθό έφυγε το σύστημα ενδοεπικοινωνίας και γι’ αυτό δεν παίχθηκε για λίγο το ματς!

Στο 77′ μετά από πάσα του Μητρόπουλου, ο πιτσιρικάς φορ Ιωαννίδης απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο τρόπο σκόραρε για το 2-0. Στο 83′ ο Μητρόπουλος έβγαλε δεύτερη ασίστ για τον Λιάγκα ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 3-0.

Στο 87′ ο Χατζηλάμπρος έκανε την σέντρα με τον Μητρόπουλο να παίρνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα του Άρη Αβάτου να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά υπήρχε μία μικρή διχογνωμία όμως ορθώς το γκολ μέτρησε καθώς δεδομένα είχε περάσει την γραμμή. Έτσι έγινε το 4-0.

 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Παντελιάδης (82′ Λιάγκας), Φαβάρο, Κρνέτα, Χατζηλάμπρος, Καθάριος, Όμο, Νανγκίς (66’ Μαρκόβσκι), Στανόγεβιτς (66’ Μητρόπουλος), Σαβαντογκό, Ιωαννίδης

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Μίλερ, Μπουντακίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Σαριγιαννίδης, Δόντσος (72’ Ζωσιμίδης), Σιχλοιμίρης, Γκέκας, Κρασώνης (46’ Αριόγλου)

 

Λαμία-Ν.Π.Σ. Βόλος 1-1

Σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι είχαν πολλές αλλαγές και δεν κατάφεραν να βρουν ουσιαστικά χημεία μέσα στο παιχνίδι, ο Ν.Π.Σ. Βόλος απέσπασε ισοπαλία 1-1 μέσα στην έδρα της ομάδας της Φθιώτιδας και πλέον έφτασε τους τέσσερις πόντους έναντι ενός της αντιπάλου του.

Ο Μάκης Χάβος έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ποδοσφαιριστές να δείξουν πως αξίζουν μια καλύτερη τύχη στο ρόστερ, ωστόσο και αυτή τη φορά δεν έπεισαν για κάτι τέτοιο.

Ο Αλμπέρτος Ρούσσος με ένα ολέθριο λάθος στο 14ο λεπτό, έδωσε τη δυνατότητα στον Καραμάνο να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης των φιλοξενουμένων ρέφαρε το λάθος του και στο 44’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λούκας Γκαρσία έκανε το 1-1 με κεφαλιά.

Στην επανάληψη ήταν ο Λούκας Γκαρσία στο 53’ που λίγο έλειψε να νικήσει τον Μελίσσα από πλάγια θέση, αλλά επενέβη ο πορτιέρε της Λαμίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή στο 67’ με τον Φράγκο να αστοχεί ως τελικός αποδέκτης της μπάλας σε γρήγορη αντεπίθεση. Από την πλευρά της Λαμίας ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν αυτός που απείλησε στο τέλος με συρτό σουτ από πλάγια θέση στο 92’ στην κλειστή γωνία του Καραγκιολίδη.

ΛΑΜΙΑ (Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο (46′ Καρυπίδης), Αναστασιάδης,Βάντερσον, Οσμάν, Άντρονιτς, Τσούκαλος, Μαστούρ (60′ Καραγκούνης), Ρόμανιτς, Καραμάνος

Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ρούσσος, Καρίκι (65′ Δόρης), Δημόπουλος (86′ Κότο), Ενγκουέμ, Καμπαγέρο, Ηλιόπουλος, Λούκας Γκαρσία, Ουνγιαλίδης, Πίσπας (54′ Φράγκος), Μάντζης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.