Ελάχιστα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Μαγνησίας στο Μητρώο

Μια ματιά να ρίξει κανείς στη λίστα των 63 ομάδων που λαμβάνουν την επιχορήγηση από τη ΓΓΑ για τις συνέπειες της πανδημίας και μπορεί να καταλάβει ότι πέρα από τις εκπλήξεις που καταγράφονται, υπάρχουν και αισθητές απουσίες που προκαλούν ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι με την εγγραφή των σωματείων της Μαγνησίας στο Μητρώο.

40 έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την αίτηση και την εγγραφή, ενώ από την άλλη με απλά μαθηματικά καταλαβαίνει κανείς ότι άλλοι 23 σύλλογοι και αθλητικές νομικές οντότητες έχουν υποβάλει οριστικά την αίτηση και περιμένουν τον έλεγχο. Βέβαια αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι το ότι τα σωματεία που ασχολούνται υποτίθεται με το πιο δημοφιλές άθλημα, το ποδόσφαιρο, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού!

ΑΠΟΒ, Ρήγας Φεραίος και Ολυμπιακός Βόλου έχουν εγγραφεί οριστικά, η Νίκη Βόλου έχει υποβάλλει την αίτηση, και από εκεί και πέρα ούτε ένα επιπλέον ποδοσφαιρικό σωματείο δεν συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτά που παίρνουν την επιχορήγηση σε πρώτη φάση.

Βέβαια για να ολοκληρώσει ένας σύλλογος την εγγραφή στο Μητρώο θα πρέπει να έχει πάρει και την ειδική αθλητική αναγνώριση. Οπότε η διαδικασία είναι διπλή, και βάσει της λίστας των σωματείων που επιχορηγούνται από τη ΓΓΑ, δεκάδες είναι οι σύλλογοι που φαίνεται ότι δεν έχουν ολοκληρώσει και αυτό το κομμάτι… Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι όσα σωματεία δεν εγγραφούν στο Μητρώο κινδυνεύουν με οριστική διάλυση, κάτι που πολλοί διοικητικοί δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί!

Δικαίωμα να οριστικοποιήσουν την αίτηση βέβαια οι σύλλογοι έχουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο ενώ υπάρχουν σωματεία της Μαγνησίας τα οποία έχουν κάνει μεν την προεγγραφή αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τέσσερις ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Διαγόρας Στεφανοβικείου, Θησέας Αγριάς, ΓΣ Αλμυρού και Δήμητρα Ευξεινούπολης τουλάχιστον αναφέρουν ότι βρίσκονται σε διαδικασία συλλογής των απαραίτητων δικαιολογητικών, και ότι μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας θα είναι έτοιμοι και θα έχουν καταθέσει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται. Προς το παρόν πάντως οι αιτήσεις στο σύστημα της ΓΓΑ εμφανίζονται ως μη ολοκληρωμένες και όλοι καλούνται να τρέξουν τις απαραίτητες διαδικασίες.

Από την άλλη, με μια πρόχειρη αναζήτηση στη σχετική λίστα, μπορεί να εντοπίσει κανείς κάμποσες ομάδες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, που δεν έχουν οριστικοποιήσει την υποβολή της αίτησης. Ωστόσο δεν μπορεί να τα εντοπίσει κανείς όλα, κάτι που σημαίνει ότι αρκετοί σύλλογοι δεν έχουν κάνει καν την προεγγραφή για να πάρουν τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.