Ελευθερόπουλος: «Τα παιδιά μόχθησαν για την προσωπική τους αυτοεκτίμηση»

Ο Δ. Ελευθερόπουλος με τον συνεργάτη του Στ. Βενετίδη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ Β'
Οι δηλώσεις του προπονητή της Νίκης μετά το 1-0 επί της ΑΕΚ Β’

Τα αρνητικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα επέβαλαν οι ποδοσφαιριστές της Νίκης να δείξουν ότι έχουν προσωπική αυτοεκτίμηση κι αυτό έκαναν, τόνισε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που πρόσθεσε ότι συνολικά η ομάδα του δικαιούνταν περισσότερο τη νίκη με την ΑΕΚ Β’.

Αναλυτικά όσα ανέφερε (απόδοση: magnesiasports)

«Όλα τα παιχνίδια με την ΑΕΚ Β του Νίκου (σ.σ. Κούστα) είναι απολαυστικά για τον ουδέτερο παρατηρητή. Είναι μία ομάδα που ακόμη και όταν ήταν χαμηλά στη βαθμολογία, εγώ το είχα πει ότι θα μπει στα πλέι οφ.

Παίζει ένα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, είναι μία πολύ δομημένη ομάδα και έχει και παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είναι ο Ζίνι και ο Λαμαράνα. Έχει πάρα πολύ καλό υλικό και πάρα πολύ καλό προπονητή, οπότε είναι απόλαυση τα παιχνίδια μεταξύ μας, γιατί παίζουμε και οι δύο ποδόσφαιρο κατοχής, πόσο μάλλον όταν το διακύβευμα δεν είναι τεράστιο βαθμολογικά.

Εγώ το μόνο που είπα στα παιδιά σήμερα στα αποδυτήρια είναι ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και στην αυτοεκτίμηση.

Αυτό που τους ζητούσαμε μέχρι τώρα στα μεγάλα παιχνίδια είναι να έχουν αυτοπεποίθηση, δηλαδή πίστη στον εαυτό τους, σε κάποια χαρίσματα και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν, αλλά σήμερα μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα ήταν θέμα αυτοεκτίμησης, δηλαδή τι αξία δίνουν στον εαυτό τους και είναι κάτι που θα το κουβαλούν και ποδοσφαιρικά αλλά και στη ζωή τους συνολικότερα.

Νομίζω ότι τα παιδιά μόχθησαν πάρα πολύ για την προσωπική τους αυτοεκτίμηση, γιατί ό,τι και να λένε οι απέξω δεν θα μπορούν να εισακουστούν με βάση αυτό που ξέρεις εσύ για τον εαυτό σου.

Οπότε είμαι χαρούμενος για εκείνους, γιατί απέναντι σε μία ομάδα που έχει να ηττηθεί εκτός έδρας από τον Νοέμβριο (σ.σ. 25/11/23 από τον Ηρακλή), που έχει ένα αήττητο σερί (σ.σ. εννιά ματς) και συνολικά στο πρωτάθλημα έχει ηττηθεί μόνο μία φορά από τον Λεβαδειακό από τον Νοέμβριο και μετά, τα δικά μας παιδιά κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Στο πρώτο ημίχρονο, για να είμαστε ειλικρινείς κυριαρχήσαμε. Στο δεύτερο η ΑΕΚ Β’ είχε μεγαλύτερη κατοχή, αλλά η ψυχολογία μας είναι εύθραυστη αυτή τη στιγμή και η νίκη θα βοηθήσει να βελτιωθεί.

Το έχω πει ότι εγώ διαφωνώ μ’ όλη αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει. Δεν είναι όλα ρόδινα, αλλά τα παιδιά έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και κατάφεραν πράγματα σημαντικά. Επικρατεί αρνητική ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη, γιατί για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, που έχει παρακολουθήσει το πρωτάθλημα, είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Μπορεί το πρόβλημα να ήταν οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στην αρχή, αλλά όταν είσαι Νίκη Βόλου, δεν μπορείς να βγεις και να πεις ότι πάμε να σωθούμε. Το όνειρό μας ήταν να συνδυαστεί η επέτειος των 100 χρόνων με την άνοδο.

Είμαστε για συνεχόμενες χρονιές ψηλά και το παλεύουμε. Στο κύπελλο κάναμε εξαιρετική πορεία με 13-14 παίκτες και οι ίδια έχουν μείνει και τώρα στην πραγματικότητα. Οπότε τι συζητάμε; Δεν μπορείς όταν είσαι στη Νίκη Βόλου να πεις ότι πάμε, για να σωθούμε. Εννοείται ότι έχουμε στόχους. Αν δεν έχουμε στόχους και κίνητρο, πώς θα προσπαθήσουμε; Τον Γενάρη όμως δεν ήταν εύκολα τα πράγματα και δεν ήταν εύκολο να πάρεις μία απόφαση να πάρεις τέσσερις παίκτες και να τους πληρώσεις πάρα πολύ ακριβά, γιατί κανείς δεν έρχεται για έξι μήνες. Έρχονται για ενάμιση χρόνο. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις αυτές και κάποιος πρέπει να τις πάρει. Κάποιος που βλέπει το παιχνίδι απέξω, λέει να πάρουμε 3-4 παιχταράδες. Έλα βάλ’ τα εσύ να τους πάρεις. Αυτός που δεν έχει να ρισκάρει τίποτα, εύκολα τα λέει αυτά.

Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ μαζί με τον Αλέξη τι θα κάνουμε, αλλά δεν μπορούσαμε να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα και να τα διαλύσουμε όλα. Η χρονιά βγαίνει με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και έρχεται η επόμενη και η μεθεπόμενη».

Για τη χαμένη μεγάλη ευκαιρία του Μπαλλά και αν θα αντάλλασσε ένα γκολ δικό του με το τρίποντο:

«Ο Παναγιώτης ήθελα πάρα πολύ να βάλει το γκολ, αλλά δεν ανταλλάσσω τη νίκη με το γκολ του Παναγιώτη, γιατί ο Παναγιώτης είναι ένας και η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Το παιδί μοχθεί προσπαθεί πάρα πολύ και έχω πει ότι η προπόνηση είναι ο καθρέφτης των πάντων και όπως και να λέγεσαι και ό,τι συμβόλαιο και να έχεις, είναι πάρα πολύ ισχυρό μέσα μου αυτήν την περίοδο το ποιος θα παίξει.

Θα παίξει κάποιος ανάλογα με την προσπάθεια που καταβάλλει. Αν κάποιος τα έχει παρατήσει, έχει πάρει κιλά δεν θα τον βάλω όποιος και να είναι».

Για το αν το 1-0 αδικεί το ματς: «Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Χάσαμε ευκαιρίες, έχασαν ευκαιρίες. Ήταν πολύ ωραίο παιχνίδι, αλλά συνολικά όμως παρόλο που μου άρεσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο της ΑΕΚ Β’, δικαιούμασταν εμείς παραπάνω να νικήσουμε σήμερα».

Για το ότι το ματς με τον Μακεδονικό θα γίνει στη Νεάπολη: «Είναι σε αρκετά καλύτερη κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος στη Νεάπολη, οπότε δεν θα έχει σχέση με το προηγούμενα παιχνίδια. Δεν είναι Πανθεσσαλικό, δεν το συζητώ, αλλά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν ένας-δύο άνθρωποι που το φροντίζουν όλη αυτή την περίοδο από την αγάπη τους για την ομάδα και το εκτιμώ πάρα πολύ».

Τράβηγμα στον δικέφαλο ο Γαβριηλίδης

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επιβεβαίωσε ότι η γρήγορη αλλαγή του Γαβριηλίδη ήταν αναγκαστική, αφού ο μέσος της Νίκης ένιωσε τράβηγμα στον δικέφαλο.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.