Εμφατική …Νίκη, 0-3 τον Πιερικό

Η Νίκη  κατέκτησε το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο μιάς και ήταν ανώτερη από τον Πιερικό, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το γεγονός ότι οι κατερινιώτες έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 8’, λόγω αποβολής με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα του Γιαλαμίδη. Οι σκόρερς για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ήταν ο Λούκας Γκαρσία με πανέμορφο αριστερό μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 33’, ο Παναγιωτίδης με ωραίο πλασέ στο 68’ από ωραία πάσα του Τζοβάρα από τα αριστερά, ο οποίος πριν από δέκα λεπτά είχε πάρει τη θέση του Πάνου που αποχώρησε τραυματίας και ο Βλαχομήτρος στο 72’ με πλασέ, μετά από κεφαλιά-πάσα του Τσουκαλά.

Πρώτο ημίχρονο

Η Νίκη ευτύχησε μόλις στο 8’ να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα, μετά την ανατροπή του Ροχάνο από τον Γιαλαμίδη, όταν ο Αργεντινός επιθετικός έμπαινε μόνος του στην περιοχή του Πιερικού, με τον κεντρικό αμυντικό της ομάδας της Κατερίνης να τον μαρκάρει αντικανονικά και τον διαιτητή Μπεκιάρη να  τον αποβάλει με απ’ ευθείας κόκκινη, ως τελευταίος. Από το σημείο εκείνο και έπειτα οι «κυανόλευκοι» πίεσαν για να πετύχουν το τέρμα που θα τους έδινε το αβαντάζ για τη συνέχεια κι έχασαν ευκαιρίες μέχρι να το πετύχουν. Στο 25’ ο Πάνος θα στρώσει στον Ροχάνο στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Αργεντινό να μην βρίσκει …αέρα και να σπαταλάει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα ο Τσουκαλάς από πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ. Ό,τι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη στις προηγούμενες φάσεις το έκανε -με μονοκόμματο σουτ από την μεγάλη περιοχή- του Λούκας Γκαρσία στο 33’, μετά από πάσα του Ροχάνο.

 

Δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι και δημιούργησαν καλύτερες ευκαιρίες για να διευρύνουν την έκταση της νίκης τους και το κατάφεραν σε δύο περιπτώσεις. Στο 57’ ο Πάνος ένιωσε τράβηγμα σε ένα σπριντ που επιχείρησε και πέρασε στη θέση του ο Παναγιωτίδης, με τον Κυριακίδη να περνάει ως δεξί μπακ και τον νεοεισελθόντα να παίρνει θέση στον άξονα και δέκα λεπτά αργότερα ο αμυντικός μέσος της Νίκης έκανε το 0-2 με ωραίο πλασέ, δικαιώνοντας έτσι τον προπονητή του. Η Νίκη ήταν πιο εύστοχη στο δεύτερο ημίχρονο και στο 72’ ήταν σειρά του Βλαχομήτρου να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με πλασέ, για το τελικό 0-3.

 

Νίκη Β. (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος (57’ λ.τ. Παναγιωτίδης), Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης (80’ Τσιμπούκας), Τσουκαλάς (80’ Μέτσε), Βλαχομήτρος (71’ Βασιλείου), Μιράντα, Γκαρσία (71’ Κάσσος), Ροχάνο.

Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Γαλάνης, Μηλιώτης, Καγκελίδης (81’ Παπουτζίδης), Καρβούνης, Παντελιάδης, Εμπουσί, Σουντάρ, Γιαλαμίδης, Ίτσιος (60’ Μπουόλι), Ζαφειράκης (81’ Καρανάτσιος), Χαντζάρας (60’ Κριμιτζάς).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.