Έναρξη χωρίς τηλεοπτικά για τη Super League 2;

Νέα τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για αύριο Τετάρτη με το ζήτημα για τα τηλεοπτικά να πρόκειται ν’ απασχολήσει αυτή τη φορά τις ΠΑΕ της Super League 2. Ουσιαστικά, συμφωνία δεν υφίσταται με την ΕΡΤ.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, στην τηλεδιάσκεψη σήμερα Τρίτη εκφράστηκε η άποψη οι ομάδες να μην πάρουν καθόλου χρήματα και να συνεχίσουν ως έχουν με δεδομένο ότι αυτά που προσφέρονται από την ΕΡΤ είναι αρκετά κάτω των προσδοκιών τους…

Συγκεκριμένα, η πληροφόρηση αναφέρει ότι η δημόσια τηλεόραση προσφέρει για τα δύο πρωταθλήματα 4 εκατομμύρια ευρώ σε σύνολο, εκ των οποίων τα 2,8 εκατ. αφορούν τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και το 1,2 εκατ. αυτές τις Φούτμπολ Λιγκ.

Επί της ουσίας αυτά τα χρήματα δεν ικανοποιούν τις ΠΑΕ των δύο κατηγοριών και για το λόγο αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι κι αν δεν μπορεί να γίνει μια καλύτερη πρόταση από την ΕΡΤ, τότε οι ομάδες προτιμούν να συνεχίσουν… χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο! Για να γίνουμε πιο σαφείς, τα χρήματα που αντιστοιχούν σε κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 με βάση την προσφορά της ΕΡΤ ανέρχονται κοντά στις 180.000 ευρώ, όταν πέρσι ήταν πάνω από 400.000 ευρώ…

Επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει αυτή τη στιγμή τι γίνεται και με τα χρήματα από το στοίχημα, με το ποσοστό που θ’α αποδοθεί από τις εταιρείες, μεταξύ άλλων και στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Πάντα με βάση τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί και τις γενικές συζητήσεις που έχουν υπάρξει, οι ΠΑΕ περιμένουν να βάλουν στα ταμεία τους από 300.000 ευρώ περίπου εκάστη.

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται το νέο ΔΣ που θα γίνει πάλι μέσω τηλεδιάσκεψης και είναι προγραμματισμένο για τη 1 μετά το μεσημέρι αύριο Τετάρτη.

athlitiko.gr

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.