ΕΟΚ: «To Τουρνουά Χριστουγέννων βλέπει στο μέλλον»

Τα Τουρνουά Χριστουγέννων γεννήθηκαν το 1982 και σχεδόν αμέσως απέκτησαν τη δική τους… ζωή  αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΟΚ, καθώς κάνει τον απολογισμό για την τελευταία χρονικά διοργάνωση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα τουρνουά Χριστουγέννων: «Έδωσαν για πρώτη φορά χώρο και χρόνο στο παρκέ σε παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ από όλη την Ελλάδα, έφερε κοντά νεαρούς αθλητές από διαφορετικές περιοχές της χώρας που φόρεσαν για πρώτη φορά γαλανόλευκα. Ένας ακρογωνιαίος λίθος του αναπτυξιακού προγράμματος για χρόνια, το οποίο στο Τσοτύλι, στα τέλη του 2022 μέτρησε 37… κεράκια δείχνοντας στην πράξη πως βλέπει προς το μέλλον σε κάθε επίπεδο!

Από τις 27 ως τις 30 Δεκεμβρίου φιλοξενήθηκαν στο Τσοτύλι 71 παιδιά ηλικίας 13-14 ετώ, χωρισμένα ομάδες των 10-12 ατόμων. Όλα αυτά υπό την επίβλεψη των ομοσπονδιακών και περιφερειακών προπονητών της ΕΟΚ, υπό την καθοδήγηςη των τεχνικών υπευθύνων του Αναπτυξιακού Προγράμματος. Οι ομαδικές και οι ατομικές προπονήσεις είναι το ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των ημερών, καθώς στο πρόγραμμα βρίσκουν ακόμη τη θέση τους αγώνες μεταξύ των ομάδων, διδασκαλία κανονισμών του μπάσκετ, συζητήσεις για γενικά θέματα που αφορούν κυρίως τα νέα παιδιά.

Το 37ο τουρνουά Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τους τεχνικούς διευθυντές του προγράμματος ανάπτυξης, Νίκο Σταυρόπουλο και Κώστα Τσαρτσαρή. Συμμετείχαν επίσης, ο σύμβουλος αναπτυξιακού προγράμματος, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο υπεύθυνος εργοφυσιολόγος της ΕΟΚ Νίκος Παπαβασιλείου και οι περιφερειακοί προπονητές, Γρηγόρης Γιασσάρης, Δημήτρης Σταυρόπουλος από πλευράς ΕΣΚΑΘ μεταξύ άλλων.

Στο τουρνουά πήραν μέρος 71 αθλητές από όλη την Ελλάδα, γεννημένοι το 2009, εκπροσωπώντας όλες τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές της χώρας, με έξι από την ΕΣΚΑΘ, ενώ δόθηκαν συνολικά 11 αναμετρήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.