Επικράτησε με 2-0 ο Διαγόρας του Θησέα στο Στεφανοβίκειο

Προσπάθεια του Κυρίτση, τον οποίον παρακολουθεί ο Αλεξίου

Στο γήπεδο του Στεφανοβικείου ο Διαγόρας νίκησε σε φιλική αναμέτρηση το απόγευμα της Κυριακής τον Θησέα Αγριάς με 2-0, με τους Μιχάλη Ζιώγα και Λάκη Μπακάλη να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των δύο ομάδων.

Για τους γηπεδούχους, ο κ. Ζιώγας επέλεξε το 4-2-3-1, με τον Κουτσιρίμπα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Καραμπούζη, αριστερά τον Σπαθή και στο κέντρο αυτής τους Αλεξίου και Πρασσά. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Παπαγεωργίου και Σπύρος Καραπλιάγκος, ενώ σε ρόλο “δεκαριού”, μπροστά από τους δύο πρώτους, εκινείτο ο υπό δοκιμή Ζιάκας. Στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά αγωνίστηκαν οι Καλύβας (αριστερά) και Τανός (δεξιά), ενώ ο Αλαμάνης ήταν ο σέντερ φορ της ομάδας του Στεφανοβικείου.

Από την άλλη, ο κ. Μπακάλης για τον Θησέα προτίμησε το 3-5-2. Συγκεκριμένα, επέλεξε τον Ντάριο Βαν Ντε Γουΐχε στον “άσο”, στην τριάδα των κεντρικών αμυντικών τους Μπόρα, Γιαουπλάρι και Ερρίκο Βαν Ντε Γουΐχε από τα δεξιά προς τα αριστερά, ενώ ως μπακ-χαφ  κινούνταν οι Κυρίτσης (δεξιά) και Διαμαντόπουλος (αριστερά). Οι τρεις χαφ στον άξονα ήταν οι Οικονόμου, Γαλανόπουλος και Κοτζαθανάσης με τον τελευταίο να έχει τον πιο επιθετικό ρόλο. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σιώμος και Βλάχος.

Οι φάσεις του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και το παιχνίδι πήγε στη δύναμη. Οι προσωπικές μονομαχίες ήταν αρκετές κι οι τελικές προσπάθειες για γκολ λίγες κι όχι ιδιαίτερα σημαντικές. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Διαγόρας έχασε τεράστια ευκαιρία στο 48′, όταν ο Παπαγεωργίου κέρδισε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Αλαμάνης, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Τελικά, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Κουβελάς έβγαλε την μπαλιά στην “πλάτη” της άμυνας του Θησέα για τον Αλαμάνη, ο οποίος με προβολή έκανε αυτό που δεν μπόρεσε από την “άσπρη βούλα”, λίγο νωρίτερα.

Στο 55′, ο Θησέας είχε καλή στιγμή να ισοφαρίσει, όταν ύστερα από “σλάλομ” από τα δεξιά, περνώντας δύο ποδοσφαιριστές, ο Κυρίτσης έκανε το σουτ, το οποίο μπλόκαρε δύσκολα στη γωνία του ο Κουτσιρίμπας. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Διαγόρας κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του, με ασίστ ξανά του Κουβελά, ο οποίος βρήκε εντός περιοχής τον Σιγαλάκο που με κοντινό πλασέ, έγραψε το 2-0.

Η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 75′, όταν ύστερα από κόρνερ του Σπαθή, ο Λάιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και δεν μπόρεσε να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του.

Σε γενικές γραμμές, ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, με τον Θησέα να κυκλοφορεί περισσότερη ώρα την μπάλα, δίχως όμως να γίνεται ιδιαίτερα ουσιαστικός και τον Διαγόρα να δείχνει σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για γκολ.

Διαγόρας Στεφανοβικείου: Κουτσιρίμπας, Καραμπούζης, Πρασσάς, Αλεξίου, Σπαθής, Παπαγεωργίου, Καραπλιάγκος Σπ., Τανός, Ζιάκας, Καλύβας, Αλαμάνης

Αγωνίστηκαν επίσης και οι: Κουβελάς, Σιγαλάκος, Λάιος, Ντάφος

Θησέας Αγριάς: Ντ. Βαν Ντε Γουΐχε, Μπόρας, Γιαουπλάρι, Ερ. Βαν Ντε Γουΐχε, Κυρίτσης, Διαμαντόπουλος, Οικονόμου, Γαλανόπουλος, Κοτζαθανάσης, Σιώμος, Βλάχος

Αγωνίστηκαν επίσης και οι: Κεφαλάς, Δίντσης, Νιαώτης, Κατής, Ζαχαράκης, Ζάχος, Πέτσης, Μαλλιαρός, Πλόχα

*Η φωτό είναι από το diagorasstef.blogspot.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.