Επιστολή στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων από την ΚΟΕ

 

Επιστολή προς την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο, απέστειλε η ΚΟΕ, στην οποία και παραθέτει τα συγκεντρωτικά στοιχεία από την προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα των αθλημάτων της, στις δύο περιόδους του lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid– 19.

Με την επιστολή της αυτή η ΚΟΕ, ζητεί – άλλη μία φορά – να επιτραπεί η προπόνηση σε όλα τα Κολυμβητήρια και για όλα τα σωματεία, με την εφαρμογή πάντοτε συγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με την ΚΟΕ, όσον αφορά τις προπνήσεις, από τις 11/11/2020 έως και τις 25/01/2021, σε σύνολο 900 ατόμων έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.310 έλεγχοι κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 4 συνολικά δείγματα (3 αθλητές και ένας προπονητής) με το ποσοστό θετικών κρουσμάτων να ανέρχεται στο 0,0012%.

Από την άλλη, στο πλαίσιο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, στη χρονική περίοδο από αρχές Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, διεξήχθσαν πανελλήνια πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα καθώς και αγώνες προκρίσεων σε όλη την επικράτεια, στους οποίους συμμετείχαν συνολικά 5 χιλιάδες αθλητών-τριών και επιπλέον προπονητές, παράγοντες και αγωνόδικες επιτροπές, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στις επτά χιλιάδες περίπου ατόμων και όπως υπογραμμίζεται δεν εντοπίστηκε κάποιο θετικό δείγμα.

«Πιστεύουμε ότι η εικόνα που σας παραθέτουμε από μόνητης συνηγορεί στο να επιτραπεί με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ήδη υπάρχουν και περιορισμένο αριθμό ατόμων η προπόνηση σε όλα τα κολυμβητήρια και για όλους τους συλλόγους» αναφέρει στην επιστολή της η ΚΟΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.