Επιβεβαίωση «Magnesiasports»: Με β΄ ομάδα  και στη Γ’ ΕΠΣΘ ο ΑΟ Σκιάθου

Δίνοντας χρόνο σε νεαρούς παίκτες της ακαδημίας του

Ο ΑΟ Σκιάθου έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει τα πλάνα του για τη νέα χρονιά και την επιστροφή του στην Α’ ΕΠΣΘ, ωστόσο δεν είναι μόνο μία η ομάδα που θα συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα, αφού προχωρά το εγχείρημα και β’ συνόλου, όπως δικαιούται, για να αγωνιστεί και στη Γ’ τοπική κατηγορία, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του «Magnesiasports» ήδη από τις 30 Μαΐου!

Τα σχέδια και ο προγραμματισμός έχει γίνει και η ανακοίνωση του ΑΟ Σκιάθου αναφέρει τα εξής: «Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι στην αθλητική χρονιά 2023 – 2024 ο Αθλητικός Όμιλος Σκιάθου θα δημιουργήσει την ομάδα ΑΟ Σκιάθου Β’, της οποίας μέλη θα είναι νεαροί παίκτες των ακαδημιών μας και η οποία θα αγωνίζεται στην Γ’ κατηγορία της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

»Με αφορμή την άνοδο της ομάδας μας στην Α’ ΕΠΣΘ, θα διατίθεται συγκεκριμένος χρόνος από την μεριά μας προς την άθληση – απόδοση αγωνιστικά των νεαρών μας παικτών και για αυτό προτιθέμεθα να τους δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εμπειρικά με την συμμετοχή τους στα προκαθορισμένα ματς.

»Με αγάπη και μεράκι για όλα όσα πράττουμε για τα παιδιά, στόχος μας είναι να μην σταματήσουμε να τους μαθαίνουμε τα οφέλη του ποδοσφαίρου στο μέγιστο εφικτό βαθμό από τη μεριά μας».

Όπως έχουμε προαναφέρει (το σχετικό ρεπορτάζ από τις 30 Μαΐου ΕΔΩ), ο κανονισμός της ΕΠΟ προβλέπει ότι μία Β’ ομάδα θα αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία της Ένωσης και δεν μπορεί να προβιβαστεί στην επόμενη κατηγορία, ακόμη κι αν την ίδια χρονιά τύχει να υποβιβαστεί η κύρια ομάδα του σωματείου στην ίδια κατηγορία. Στην τελευταία περίπτωση η Β’ ομάδα δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στην ίδια κατηγορία.

Σε μία β’ ομάδα δικαιούνται να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που κατά την 1η Ιανουαρίου του ημερολογιακού έτους μετά την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος στο οποίο θα μετέχει η Β’ ομάδα, δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και που κατά τον χρόνο που αγωνίζονται σε έναν αγώνα της Β’ ομάδας έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.

Θα εμφανιστούν άλλοι σύλλογοι για να δημιουργήσουν β’ ομάδα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τοξότης Βόλου μελετά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χωρίς ν’ αποκλείεται το ενδιαφέρον να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.