ΕΣΚΑΘ: Η προκήρυξη για τα πρωταθλήματα Νεανίδων-Κορασίδων

PEXELS.COM

Την προκήρυξη για τα πρωταθλήματα μπάσκετ Νεανίδων-Κορασίδων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΣΚΑΘ, όσον αφορά την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Όπως αναφέρεται, στο πρωτάθλημα Κορασίδων – Νεανίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της ΕΣΚΑΘ, ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχουν δικαίωμα να δηλώσουν και δεύτερη ομάδα στη διοργάνωση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΕΣΚΑΘ το αργότερο μέχρι 06-09-23 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον κανονισμούς της ΕΟΚ. Η έναρξη της αγωνιστικής δράσης ορίστηκε για τις 29-10-23. Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί σε ημέρα και τόπο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής, το πρωτάθλημα Κορασίδων έχει δύο φάσεις. Στην πρώτη, τα σωματεία που θα μετέχουν στο πρωτάθλημα θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές, σε δύο ομίλους.

Στην β’ φάση θα συμμετάσχουν οι δύο πρώτες κάθε ομίλου και θα συναντηθούν μεταξύ τους ο α’ του πρώτου ομίλου με τον β’ του δευτέρου ομίλου και ο α’ του δευτέρου με τον β’ του πρώτου ομίλου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν εναλλάξ στην έδρα της κάθε ομάδας. Νικήτριες θα αναδειχθούν οι ομάδες που θα σημειώσουν δύο νίκες και σε περίπτωση που έχουν από μία νίκη θα προκριθούν εκείνες που θα έχουν τον καλύτερο συντελεστή πόντων.

Τέλος οι δύο νικήτριες θα αγωνιστούν στον τελικό σε ουδέτερη έδρα για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας Θεσσαλίας. Μάλιστα, τονίζεται ότι στο πρωτάθλημα Κορασίδων απαγορεύεται αυστηρά η άμυνα ζώνης.

Το πρωτάθλημα Νεανίδων

Στο πρωτάθλημα Νεανίδων οι ομάδες που συμμετέχουν θα χωριστούν σε δύο ομίλους και θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές. Στην συνέχεια οι πρώτες των ομίλων θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας Θεσσαλίας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν μετά από κλήρωση εναλλάξ στην έδρα της κάθε ομάδας και πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα επιτύχει δύο νίκες και σε περίπτωση που θα επιτύχουν από μία νίκη πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα με τον καλύτερο συντελεστή πόντων.

Οι αγώνες θα διεξάγονται μία φορά την εβδομάδα, εφόσον δε παραστεί ανάγκη θα διεξάγονται και δεύτερη φορά την εβδομάδα για την κανονική περάτωση του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που σωματείο δεν κατέβει να αγωνιστεί σε έναν αγώνα του πρωταθλήματος εκτός από τον μηδενισμό θα υφίσταται μείωση ενός βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και μείωση ενός βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.