Έτοιμος για το μεγάλο comeback στο ματς με τον Παναθηναϊκό ο Σχορτσιανίτης

Στην τελική ευθεία με στόχο την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση σε επίσημους αγώνες βρίσκεται ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Ο «Big Sofo» συμμετείχε πρόσφατα στη φιλική αναμέτρηση της νέας του ομάδας, του Ιωνικού Νικαίας με τον Ολυμπιακό. Η παρουσία του στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν θετική και εκτός απροόπτου ο Νίκος Βετούλας θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League το προσεχές Σάββατο (16/11 στις 17.00) με τον Παναθηναϊκό.

Η τελευταία συμμετοχή του 34χρονου σέντερ σε παιχνίδι της Α1 καταγράφηκε στις 8 Ιανουαρίου 2018, όταν ο Σχορτσιανίτης έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Τρικάλων κόντρα στο Ρέθυμνο. Έπαιξε για εννέα λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, πέτυχε έξι πόντους (3/5 δίποντα), είχε ένα ριμπάουντ, ενώ έκανε δύο λάθη. Αυτό ήταν το πρώτο και ταυτόχρονα το μοναδικό ματς του «Sofo» με την ομάδα των Τρικάλων για την σεζόν 2017-2018.Είχε προηγηθεί άλλη μια μεγάλη απουσία από τα παρκέ (περίπου δυο ετών).

Η τελευταία φορά που ο Σχορτσιανίτης έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2015 ως παίκτης του ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι οι «πράσινοι» κέρδισαν δύσκολα με 70-69, με τον διεθνή σέντερ να πετυχαίνει 11 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Εκείνη την περίοδο, ως παίκτης του ΠΑΟΚ (2015-16) ο «Baby Shaq» είχε καταφέρει να παίξει σε 14 ματς. Ακολούθησε μια μακρά περίοδο κατά την οποία ταλαιπωρήθηκε από αλλεπάλληλους τραυματισμούς και ατυχίες που τον κράτησαν μακριά από τo μπάσκετ. Θυμίζουμε πως στην διάρκεια της καριέρας του ο Σχορτσιανίτης αγωνίσθηκε για έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό(2012-13) με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ.

«Το πιο μακρινό μου όνειρο; Να είμαι στην καλύτερη κατάσταση όταν ο γιος μου ή η κόρη μου, τα παιδιά μου, θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι. Αν τα καταφέρω θα είμαι ευτυχισμένος…» δήλωσε στο παρελθόν σχετικά με την απόφαση του να παραμείνει ενεργός ως παίκτης. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε η οικογένεια και τα παιδιά του, ο Μάξιμος και η Λυδία αποτελούν την σημαντικότερη του προτεραιότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.