EuroBasket 2022: Η προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που αποτελούν την προεπιλογή του Δημήτρη Ιτούδη για το EuroBasket 2022, με αυτά του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Τάιλερ Ντόρσεϊ να ξεχωρίζουν, αλλά και τη νέα γενιά να βγαίνει μπροστά.

Ανάμεσα στα ονόματα που δημοσίευσε η ΕΟΚ είναι και αυτό του Τάιλερ Ντόρσεϊ που πρόσφατα υπέγραψε στους Ντάλας Μάβερικς. Αναλυτικά οι κλήσεις:

Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Λεωνίδας Κασελάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Μιχάλης Λούντζης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Μωραΐτης, Νίκος Χουγκάζ, Κωστής Γόντικας, Γιάννης Κουζέλογλου, Άλεξ Αντετοκούνμπο, Λευτέρης Μαντζούκας, Όμηρος Νετζήπογλου, Γιώργος Τανούλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΚ, την προσεχή Δευτέρα 1 Αυγούστου θα αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τις σημαντικές υποχρεώσεις, των δύο προκριματικών του FIBA World Cup 2023 (25/8 στο Βελιγράδι με τη Σερβία και 28/8 στο ΟΑΚΑ με το Βέλγιο) και φυσικά για το Ευρωμπάσκετ 2022 (1-18/9 με πρώτο προορισμό το Μιλάνο).

Στο πρόγραμμα της προετοιμασίας περιλαμβάνονται στις 9/8 στο ΟΑΚΑ ο Επίσημος Φιλικός Αγώνας Ελλάδα – Ισπανία και στις 11/8 πάλι με την Ισπανία στη Μαδρίτη και το τουρνουά Ακρόπολις στις 17-18-19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή των Γεωργίας, Πολωνίας και Τουρκίας.

Επιπλέον η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο και τη Σερβία στα τέλη Αυγούστου για τη Β’ φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.