Εξάρα πρωταθλητή για τον Ολυμπιακό Βόλου επί του Φωκικού

Φάση με πρωταγωνιστή τον Μάντζιο στο ματς Ολυμπιακός Βόλου-Φωκικός

Σε επιθετικό μονόλογο εξελίχθηκε ο αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου, που επιβλήθηκε του αδύναμου Φωκικού με 6-1, ένα σκορ που θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Η ομάδα της Άμφισσας ήρθε στον Βόλο με 12 παίκτες, αλλά ο μοναδικός αναπληρωματικός του ήταν τραυματίας, ενώ και ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος είχε αιμάτωμα στα πλευρά. Παρόλ’ αυτά αγωνίστηκε και ειδικά στο πρώτο μέρος έπιανε τ’ άπιαστα, με τους ερυθρόλευκους, που σφυροκόπησαν από την πρώτη στιγμή την αντίπαλη εστία, να αργούν να βρουν το πρώτο τους τέρμα, παρά τη σωρεία χαμένων ευκαιριών μέχρι τότε. Συγκεκριμένα ο Μάντζιος στο 31’ έκανε το 1-0 και ο ίδιος, με το που άρχισαν να μετρούν οι καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το 2-0, οπότε στην επανάληψη το μόνο που ενδιέφερε ήταν το εύρος της νίκης των γηπεδούχων, που έφτασαν στο τελικό 6-1 χάρη σε άλλα δύο τέρματα του Καμπλιώνη και ένα των Οικονομόπουλου και Σερτζίνιο.

Μ’ αυτήν την επιτυχία ο Ολυμπιακός Βόλου σε συνδυασμό με το 0-0 της Νίκης στην Τσαριτσάνη πρέπει να αυτοκτονήσει, για να χάσει το πρωτάθλημα, αφού πλέον είναι στο +2 και έχει το δικαίωμα μίας ισοπαλίας στα δύο τελευταία παιχνίδια με Αχιλλέα στη Νεοκαισάρεια και Γ.Σ. Αλμυρού στο Πανθεσσαλικό στο φινάλε.

Σκοπελίτης αντί Νικολακάκη

Αντικαταστάτης του Νικολακάκη στην ενδεκάδα ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σκοπελίτης, ενώ από το άλλο άκρο τοποθετήθηκε ο Μπουτζίκος και στο κέντρο αυτής συμπλήρωναν την τετράδα μπροστά από τον Γιακουμή οι Οικονομόπουλος και Παπαϊωάννου. Ο Ριζογιάννης με τον Ναζίμ ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Λώττα να αναλαμβάνει ρόλο οργανωτή, ενώ από τα άκρα βοηθούσαν τον σέντερ φορ Μάντζιο οι Σερτζίνιο και Ζγκούρι.

Οι φάσεις του αγώνα

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 10’ με τον Μάντζιο να βγαίνει σε θέση-τετ-α-τετ και να πλασάρει υπό πίεση, ωστόσο ο Παπαδόπουλος έκανε μεγάλη επέμβαση σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία. Στο 13’ ο Σερτζίνιο έσπασε την μπάλα για τον Μπουτζίκο, που σούταρε δυνατά και συρτά, αλλά ο Παπαδόπουλος είπε και πάλι «όχι», όπως είπε και στον Σκοπελίτη στο 14’, πέφτοντας στα πόδια του στο ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο η απογείωσή του στο φοβερό σουτ του Σερτζίνιο και η εκπληκτική του απόκρουση στο 15′ ήταν η πιο δύσκολη έως εκείνο το σημείο.

Στο 16’ είχαμε νέα μεγάλη φάση, με τον Λώττα να εκτελεί από τον άξονα έξυπνα στην πλάτη της άμυνας το φάουλ προς τον Μάντζιο, ο οποίος από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής δεν πλάσαρε, όπως θα ήθελε και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει στην κλειστή του γωνία. Ένα λεπτό αργότερα είχαμε νέα κλασική φάση, με τον Ναζίμ να σηκώνεται στο πρώτο δοκάρι μετά το κόρνερ του Λώττα από τα δεξιά και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία.

Στο 19’ η μπάλα μετά από κεφαλιά του Παπαϊωάννου έφτασε στον Οικονομόπουλο, που με ελεύθερο το πεδίο μπροστά του σούταρε λίγο πίσω από το πέναλτι πάνω από την εστία, ενώ ο στόπερ του Ολυμπιακού Β., που προωθήθηκε στο 25’ σε φαάουλ του Λώττα, νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο σε σουτ εντός περιοχής.

Τελικά στο 31’ η πολιορκία έφερε αποτέλεσμα. Ο Ναζίμ με τον Σερτζίνιο συνδυάστηκαν, ο Πορτογάλος δέχθηκε ένα μαρκάρισμα εντός περιοχής πάνω στην ντρίμπλα, με τον πάγκο των γηπεδούχων να διαμαρτύρεται για πέναλτι. Ωστόσο δευτερόλεπτα αργότερα η μπάλα είχε αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Φωκικού, αφού μετά από παρέμβαση του Ναζίμ, ο Μάντζιος βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στο 35’ το σουτ του Ζγκούρι κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ μέχρι το δεύτερο γκολ χάθηκαν άλλες τρεις ευκαιρίες. Αρχικά στο 40’ ο Σερτζίνιο από πάσα του Ναζίμ επιτάχυνε και βρέθηκε από θέση μέσα αριστερά απέναντι από τον Παπαδόπουλο, που έκανε γρήγορη έξοδο και γλίτωσε με νέα σπουδαία επέμβαση το 2-0. Στο 42’ ο Ναζίμ σούταρε λίγο πάνω από τη εστία με το που πάτησε περιοχή, ενώ στο 44’ από συνδυασμό Λώττα, Ναζίμ, η μπάλα έφτασε στον Μπουτζίκο, που είδε τον Παπαδόπουλο να αποκρούει και το συρτό δυνατό του σουτ. Τελικά στο 45+1’ ο Μπουτζίκος έβγαλε μισό γκολ με την ασίστ του από τα αριστερά με συρτή σέντρα στο πίσω δοκάρι, όπου ο Μάντζιος σε κενή εστία είχε εύκολο έργο να κάνει το 2-0.

Άλλα πέντε γκολ στην επανάληψη

Στο δεύτερο 45λεπτο σημειώθηκαν άλλα πέντε γκολ, τα τέσσερα από τον Ολυμπιακό Βόλου, που ήταν πιο αποτελεσματικός, και ένα από τον Φωκικό, με συνέπεια να διαμορφωθεί το τελικό 6-1.

Στο 53’ ο Οικονομόπουλος με κεφαλιά από κοντά μετά από κόρνερ του Λώττα έγραψε το 3-0 και στο 59’ πάλι ο Λώττας έβγαλε την ασίστ με θαυμάσιο τρόπο, την οποία αξιοποίησε ο Σερτζίνιο με εύστοχο πλασέ για το 4-0.

Ένα λεπτό μετά την είσοδό του, στο 69’, ο Φλίγκος είχε δοκάρι σε σέντρα-σουτ, ενώ στο 80’ ο Καμπλιώνης με μακρινό σουτ έκανε το 5-0. Ο ίδιος με πλασέ σε κενή εστία στο 91’ διαμόρφωσε το τελικό 6-1, αφού πιο μπροστά, στο 81’, ο Τσιούτσιας είχε σημειώσει το 5-1 με ψηλοκρεμαστό σουτ στο γκολ της τιμής του Φωκικού.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό για τον Ολυμπιακό Β. με τη λήξη, αφού πλέον πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα, για να χαθεί το πρωτάθλημα και η άνοδος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακουμής, Σκοπελίτης (68’ Σαχινίδης), Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Παπαϊωάννου, Ριζογιάννης (62’ Πατσής), Ναζίμ, Λώττας, Ζγκούρι (68’ Φλίγκος), Σερτζίνιο, Μάντζιος (62’ Καμπλιώνης)

ΦΩΚΙΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Καρδάσης, Πιέτρι, Κοτσάι, Κωνσταντινίδης, Κακάμης, Παπαευθυμίου, Κουρέλης, Χατζηστάμου, Τσιούτσιας, Βατίστας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.