Για τον Μιχάλη και το σκορ πρόκρισης στην «κόλαση» του Μάξιμιρ

Στιγμιότυπο από την τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ στην Κροατία

Σε ένα γήπεδο που θα θυμίζει «κόλαση», καθώς οι Κροάτες παριστάνουν και τους … οργισμένους για τη φυλάκιση των χούλιγκαν-δολοφόνων συμπατριωτών τους, η ΑΕΚ φιλοξενείται, τρόπος του λέγειν, σήμερα στις 21.00 (COSMOTE Sport 2) στο στάδιο Μάξιμιρ από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στον πρώτο αγώνα του γ’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε αναβληθεί μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή COSMOTE Sport 2 και η ΑΕΚ θα δώσει τη ρεβάνς στην Αγιά Σοφιά το ερχόμενο Σάββατο.

Η αναμέτρηση διεξάγεται στη σκιά της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Ζάγκρεμπ, με το κλίμα στον οργανισμό της ΑΕΚ να είναι βαρύ.
Όπως ενημέρωσαν οι άνθρωποι των «κιτρινόμαυρων», στο Μάξιμιρ οι παίκτες της Ένωσης θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια, για να τιμήσουν τη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή, ενώ κατατέθηκε αίτημα και στην UEFA για τήρηση ενός λεπτού σιγής πριν από τη σέντρα, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Να θυμίσουμε ότι η ΠΑΕ στην καθιερωμένη ανάρτηση για το ματς έστειλε το δικό της μήνυμα, γράφοντας: «Για τον Μιχάλη», θέλοντας να πάρει ένα σκορ πρόκρισης ει δυνατόν από σήμερα, αφιερώνοντάς το στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού.

Ο Ματίας Αλμέιδα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου για τη δολοφονία του Μιχάλη: «Είμαι άνθρωπος που με στεναχωρούν τέτοιου είδους γεγονότα. Είμαι ένας άνθρωπος που έφυγα από το σπίτι στα 15 χρόνια και η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο. Ήμασταν χαρούμενοι και οι δύο ομάδες για το ντεμπούτο μας στα προκριματικά. Φυσικά λυπούμαστε για ό,τι έγινε, για την οικογένεια, είναι κάτι θλιβερό. Το ποδόσφαιρο είναι από την μία πλευρά, η βία είναι κάτι που δεν μου αρέσει».

Στην αναμέτρηση που θα διευθύνει ο Πορτογάλος ρέφερι Ζοάο Πινέιρο, ο Ματίας Αλμέιδα προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τους Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Πινέδα, Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στην αρχική ενδεκάδα.

Από την άλλη ο Ιγκόρ Μπίστσαν πιθανόν θα παρατάξει την ομάδα του με τους Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ, Μίσιτς, Σπίκιτς, Μπουτάρινα, Ιβανούσετς, Πέτκοβιτς.

Εν τω μεταξύ αυστηρότατες προειδοποιήσεις απηύθυνε η UEFA στις συσκέψεις ασφαλείας σε Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ΑΕΚ. Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ξεκαθάρισαν ότι θα πρέπει η συμπεριφορά όσων βρεθούν στο γήπεδο σήμερα να είναι εξαιρετική, μιλώντας στους εκπροσώπους της κροατικής ομάδας, ενώ απευθυνόμενοι και σ’ αυτούς της ΑΕΚ ότι τα ίδια ακριβώς απαιτεί και από την ελληνική ομάδα και τους οπαδούς της και στο ματς του Σαββάτου.
Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ζήτησαν ένα γήπεδο που θα θυμίζει… εκκλησία, καθώς, όπως είπαν, «όλα τα βλέμματα της Ευρώπης είναι στραμμένα εδώ και μάλιστα όχι για τους λόγους που θέλουμε».
Ξεκαθάρισαν ότι και στα δύο ματς δεν θέλουν να δουν υπεράριθμους οπαδούς ή οπαδούς που έχουν μπει χωρίς εισιτήριο, κανένα καπνογόνο, πυρσό, λέιζερ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν βαρύτατες ποινές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.