H απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων

Όλα τα κριτήρια

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων, με όλες τις λεπτομέρειες και το πλαίσιο που καθορίζεται όπως και οι όροι και οι προϋποθέσεις για την κατανομή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα δικαιούχα ερασιτεχνικά σωματεία.

Αφού τονίζεται ότι η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη, επισημαίνεται ότι δικαιούχος είναι το αθλητικό σωματείο που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση της ΓΓΑ και έχει καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Επίσης αναφέρεται πως για τις ανάγκες της απόφασης, ως εγγραφή ορίζεται η είσοδος των αθλητικών σωματείων στην διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση», που τηρείται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και η ολοκλήρωση της αίτησης εγγραφής τους σ’ αυτό, κατόπιν ελέγχου των οριζομένων στο άρθρο 4 της παρούσας κριτηρίων ένταξης.

Επίσης αναφέρεται ότι οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν καταθέσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, ενώ το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχο σωματείο προκύπτει ως εξής:

α. Ως ποσό βάσης για την οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού των σωματείων που καλλιεργούν ένα (1) άθλημα, ορίζεται το ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500,00 €).

β. Για τα σωματεία που καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματα, το ανωτέρω ποσό βάσης προσαυξάνεται κατά χίλια ευρώ (1.000,0 €) ανά κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα.

Οι προϋποθέσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση από εκεί και πέρα είναι σαφείς και ισχύουν σωρρευτικά, ενώ κάθε σωματείο πρέπει να:

α) Κατέχει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999.

β) Καλλιεργεί ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 και

γ) έχει δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων, που καλλιεργεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.