H Χάιντουκ πήρε το πρώτο… ευρωπαϊκό ντέρμπι της σεζόν με γκολ Λιβάγια 

«Ελληνικό» χρώμα είχε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Κροατίας, η Χάιντουκ Σπλιτ επικράτησε 2-1 μέσα στην έδρα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και μάλιστα με ανατροπή, ξεκινώντας ιδανικά τη χρονιά.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είχε προηγηθεί στο 35ο λεπτό με γκολ του Πέτκοβιτς, διατηρώντας ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου το υπέρ της 1-0.

Παρόλα αυτά, η Χάιντουκ μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και έφερε… τούμπα το σκορ. Αρχικά, στο 75ο λεπτό ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια, ισοφάρισε σε 1-1, εκμεταλλευόμενος και την κάκιστη αντίδραση του αντίπαλου κίπερ, και ενώ δέκα λεπτά νωρίτερα ο Πέτκοβιτς είχε χάσει πέναλτι και την ευκαιρία να δώσει αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων δε, ο Πούκστας με τελείωμα μέσα από την περιοχή μετά την εκτέλεση κόρνερ και την ασίστ του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Οτζίτζα-Οφόε, έγραψε το 2-1 για να χαρίσει τη νίκη στη Χάιντουκ. Με τον Λιβάκοβιτς, να φέρει σοβαρή ευθύνη και στο δεύτερο τέρμα που δέχτηκε στο ματς, όντας ο μοιραίος για τη Ντινάμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.