H προκήρυξη για τη Γ’ Εθνική (National League 2) μπάσκετ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ενώ περιμένει τα αποτελέσματα της αίτησης για τη wild card

Την προκήρυξη για το πρωτάθλημα μπάσκετ Ανδρών της Γ’ Εθνικής, αναφερόμενο πλέον ως National League 2, έδωσε στη δημοσιότητά η ΕΟΚ, με 60 σωματεία χωρισμένα σε 5 Ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια να καλούνται να πάρουν μέρος, και με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι μία από αυτές τις ομάδες, έστω και αν έχει ζητήσει wild card για τη Β’ Εθνική.

Η κατανομή των ομάδων στους ομίλους καθώς και ο αριθμός αυτών, θα ανακοινωθεί με συμπληρωματική προκήρυξη αφού ολοκληρωθούν οι αγώνες των ειδικών πρωταθλημάτων,

Τα Σωματεία που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την δήλωση συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΟΚ το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουλίου.

Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται στις 22 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Εθνικών Πρωταθλημάτων, καθώς και της ενίσχυσης των Τοπικών Πρωταθλημάτων η αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα ολοκληρωθεί μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

Παράλληλα, και σ’ αυτήν την κατηγορία αναφέρεται ότι δίνονται κίνητρα οικονομικής ενίσχυσης στα σωματεία. κριτήριο την συμμετοχή νεαρών αθλητών. Εφόσον ο χρόνος συμμετοχής αθλητών γεννηθέντες το 2000 και νεότεροι στους αγώνες είναι αθροιστικά 1320 λεπτά ανά γύρο (όμιλοι 12 ομάδων), τότε το σωματείο θα έχει bonus πληρωμής όλων των εξόδων των διαιτητών και των κριτών καθώς και των μετακινήσεων των, καθώς και το κόστος μετακινήσεων της ομάδας για τις αγωνιστικές της δραστηριότητες (μέγιστο ποσόν αποζημίωσης 15.000 ευρώ). Μέγιστο ποσό καταβολής στην κατηγορία είναι οι 200 χιλιάδες ευρώ, και αν υπερβούν το όριο θα υπάρχει μείωση αναλογικά για όλες τις ομάδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.