Οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν στο Κύπελλο και τα γκρουπ δυναμικότητας

Η φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας έλαβε τέλος σήμερα Πέμπτη, με τις 16 ομάδες να συμπληρώνουν την επόμενη φάση του θεσμού.  Αυτές αποτελούνται από όλες τις ομάδες της Super League εκτός από τον Άρη, τον Παναιτωλικό και τον Λεβαδειακό, με τις τρεις ομάδες της Football League που συνεχίζουν να είναι ο ΑΟΧ/Κισσαμικός, ο Εργοτέλης και η Παναχαϊκή.
Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, τα οποία προκύπτουν από τη θέση που κατέλαβαν στον όμιλό τους, με τους πρώτους των ομίλων να διασταυρώνονται με τους δεύτερους, αλλά όχι με ομάδα που ήταν στο ίδιο γκρουπ.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (21/12, 15:00).

Τα γκρουπ δυναμικότητας έχουν ως εξής:
1ο γκρουπ: 
Ατρόμητος, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Πανιώνιος
2ο γκρουπ: ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, ΑΟΧ/Κισσαμικός, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη, Λάρισα

 Αναλυτικά τα επτά ματς της Πέμπτης:

 Το 3Χ3 η ΑΕΚ στη Νεάπολη, αποκλείστηκε ο ΝΠΣ

Με το απόλυτο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ, μετά και τη νίκη με 3-1, μέσα στον Βόλο επί του ΝΠΣ, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης στην ισοβαθμία με τη Λαμία.
Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Μοράν μόλις στο 4’, για να έρθει η απάντηση της ομάδας του Φεράντο δύο λεπτά μετά με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Πίσπα. Στην επανάληψη, οι αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη βελτίωσαν την εικόνα της ΑΕΚ και μετά ανέλαβε… δράση ο Λιβάγια που σκόραρε στο 59’ και το 71’, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα!  Η «Ένωση» είχε και δύο δοκάρια με Μπότο και Γιαννιώτα.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου
1. ΑΕΚ (9-2) 9
2. Λαμία (9-3) 4
3. ΝΠΣ Βόλος (7-5) 4
4. Απόλλων Λάρισας (1-16) 0

Πρόκριση με επτάρα για τη Λαμία

Ήθελε ήττα του ΝΠΣ Βόλος, νίκη δική της και μάλιστα με πολλά γκολ και πράγματι η Λαμία είδε όλες τις συνθήκες να την ευνοούν, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.  Η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε στη Λάρισα με το ευρύ 7-0 επί του τοπικού Απόλλωνα και σε συνδυασμό με την ήττα του ΝΠΣ Βόλος από την ΑΕΚ, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων.
Σε ό,τι αφορά το ματς, ο Ασίγκμπα άνοιξε μόλις στο 10′ το σκορ με το 0-1 να μένει μέχρι και το 64′, όταν δηλαδή η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο άλλο ματς του ομίλου. Σε εκείνο το σημείο, η Λαμία φόρτσαρε και έβαλε άλλα επτά γκολ ως το τέλος με τον Μπουλούλη, τον Μπαράλες στο 67’, τον Κωστίκα στο 69’, και τους Τσούκαλο (79’), Ρόμανιτς (81’) και Βασιλαντωνόπουλο (88’).

Εξάρα στα Σπάτα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 6-0 του Αήττητου και πέρασε πανηγυρικά στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος ως πρώτος από το τέταρτο γκρουπ, παίρνοντας μαζί του στην επόμενη φάση τον Εργοτέλη. Τρία γκολ σε ένα ημίχρονο πέτυχε (63’, 84’, 85’) ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Ξεμπούκωσε με δύο γκολ (16’, 75’) ο Καρέλης, που άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Λουτσέσκου, ενώ σκόραρε και ο Κάνιας  στο 26’.

Θύμα έκπληξης από τον Εργοτέλη ο Άρης!

Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, οι «κίτρινοι» υπέστησαν ακόμα μεγαλύτερο σοκ, χάνοντας 3-2 από τον Εργοτέλη και αποχαιρετώντας τη διοργάνωση. Οι Κρητικοί σμπαράλιασαν την ομάδα του Παντελίδη και προηγήθηκαν με 3-0 με τους Μπουρσέλη (44’), Ιατρούδη (49’) να ολοκληρώνει υπέροχο συνδυασμό στο 49’ και Έφορντ (53’). Ο Ντιγκινί μείωσε στο 57’ με ωραίο διαγώνιο πλασέ και έκανε θρίλερ τα τελευταία λεπτά ευστοχώντας σε πέναλτι που δόθηκε για χέρι του Κοζορώνη στο 74’.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

ΠΑΟΚ 7 (9-2)

Εργοτέλης 4 (5-5)

Άρης 4 (5-5)

Αήττητος Σπάτων 1 (2-9)

Έφυγε με το εισιτήριο από τα

Τρίκαλα ο Απόλλων Σμύρνης

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου σφράγισε ο Απόλλων Σμύρνης. Με φόρα από την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, η «ελαφρά ταξιαρχία» έμεινε όρθια στα Τρίκαλα και πήρε το πόντο που της χρειαζόταν απέναντι στην τοπική ομάδα (1-1).  Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο (και έπειτα από ένα ανούσιο πρώτο ημίχρονο) οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 54’ με τον Κάπο.  Πριν προλάβουν ωστόσο να χαρούν το γκολ με το οποίο πίστεψαν ότι θα έπαιρναν την πρόκριση (αυτό θα συνέβαινε αν κατάφερναν να το κρατήσουν) ο Απόλλων κατάφερε ν’ απαντήσει.  Έτσι, ο Ελ Χέλβε ισοφάρισε στο 61’ κι αυτό τέρμα εξασφάλισε την παρουσία τους στους «16» της διοργάνωσης.
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
Αστέρας Τρίπολης 9 (7-1)
Απόλλων Σμύρνης 4 (7-3)
Τρίκαλα 2 (2-3)
Απόλλων Παραλιμνίου 1 (1-10)

Σπουδαία πρόκριση για Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό στην Πάτρα για τρίτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Κυπέλλου και πήρε τη δεύτερη θέση του γκρουπ πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό. Οι Πατρινοί μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Κυνηγόπουλου στο 8’.  Στο 69΄ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σημειώσουν ένα γκολ και με δόση τύχης από κόντρα πάνω στον Ζησόπουλο και να κάνουν το 2-0 με τον Μωραΐτη. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Πέπε Σαννίνο ήταν να μειώσουν με κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο 77’.

Βαθμολογία 5ου ομίλου
1. Ολυμπιακός 9
2. Παναχαϊκή 6
3. Λεβαδειακός 3
4. Άρης Αβάτου 0

Εντυπωσιακή η ΑΕΛ, 0-4 τον Απόλλωνα Πόντου
Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, η ομάδα του Φέστα καθάρισε με το εντυπωσιακό 4-0 τον Απόλλωνα Πόντου.  Το αυτογκόλ του Κύρκου στο 30’ ξεκλείδωσε την άμυνα των γηπεδούχων, με τον Λεοζίνιο να καθαρίζει ουσιαστικά το παιχνίδι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, κάνοντας το 0-2.  Από ‘κει και πέρα το ματς μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, με την ΑΕΛ πάντως να μην κατεβάζει ταχύτητα και χάρη σε δυο ακόμα τέρματα από τους Ζίζιτς (69’) και Νούσιο (71’), να δίνει εντυπωσιακές διαστάσεις στη νίκη-πρόκριση.
Η βαθμολογία του 8ου ομίλου
Πανιώνιος 9 (8-1)
ΑΕΛ 6 (8-3)
Απόλλων Πόντου 3 (1-8)
Ηρόδοτος 0 (2-7)

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.