Η 1η Ανάβαση Πηλίου το ερχόμενο σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου

Σε διαδρομή 3,2 χλμ από τον Άγιο Βλάσιο μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο

Η 1η Ανάβαση Πηλίου έρχεται στο προσκήνιο για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, το διήμερο 15-16 Ιουνίου, στο πλαίσιο του κυπέλλου αναβάσεων Βορείου Ελλάδος.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου και την Κυριακή 16 του μηνός, τα συμμετέχοντα οχήματα θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Άγιος Βλάσιος-Άγιος Γεώργιος. Όπως αναφέρει και η ΟΜΑΕ στην ανακοίνωσή της, ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγίου Βλασίου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών.

Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί  ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου και στο ύψος του Πανεπιστημίου, από τις 9 έως και τις 12 το μεσημέρι. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα σημεία σέρβις τους.

Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.).

Το βράδυ του Σαββάτου στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκεί θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρουσίαση και την προβολή τους «κάτω από το φεγγάρι με θέα την υπέροχη θάλασσα» όπως σημειώνει και η ΟΜΑΕ και συνεχίζει: «Μετά θα υπάρξει ξεκούραση για όλους τους αγωνιζόμενους ώστε το πρωί να μας χαρίσουν ωραία και γρήγορα περάσματα. Ο αγώνας την Κυριακή αρχίζει στις 12:00».

Ο δρόμος το Σάββατο και την Κυριακή θα κλείσει μια ώρα πριν από την έναρξη της δράσης. Τέλος μετά τον αγώνα θα γίνει η απονομή στο χωριό Άγιος Γεώργιος στην πλατεία με ωράριο που θα ανακοινωθεί μετά το τέλος του αγώνα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.