Η Αρτεμισίου η πρώτη μεταγραφή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Νίκης

Πρώτη μεταγραφή για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου είναι η Ιωάννα Αρτεμισίου, που ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό Βόλου και συνέχισε στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πιερικό/Αρχέλαο.

Η 19χρονη Βολιώτισσα small και power forward έχει ύψος 1.80 και από τα επτά της εντάχθηκε στην ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου, όπου έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα μόλις στα 14, ενώ κατάφερε να «γράψει» την πρώτη της συμμετοχή σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Α1. Επίσης, ήταν μέλος του Ολυμπιακού Βόλου και στην Α2. Στα 13 της κλήθηκε στη μικτή ΕΣΚΑΘ Θεσσαλίας, όπου και ξεχώρισε με τα προσόντα της, ενώ έχει κληθεί και στα κλιμάκια της εθνικής κορασίδων και νεανίδων.

Το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και από κει δόθηκε δανεική πέρσι στον Πιερικό/Αρχέλαο στην Α2, έχοντας μία πολύ καλή σεζόν με 220 πόντους μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, που τη φέρνει στην 7η θέση του πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας, ενώ είχε και μεγάλο χρόνο συμμετοχής με 32 λεπτά μέσο όρο ανά ματς.

Η Ιωάννα Αρτεμισίου στις 18 Μαρτίου του 2019 βραβεύτηκε μετά από ψηφοφορία των Βολιωτών αθλητικών συντακτών για τη σεζόν 2017 – 2018 ως η καλύτερη μπασκετμπολίστρια.

Η ανακοίνωση της Νίκης Βόλου:

«Την προσπάθεια της ομάδας μας στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 θα ενισχύσει η Αρτεμισίου Ιωάννα.
Η Ιωάννα πρωταγωνίστησε την περσινή χρονιά με την ομάδα του Πιερικού /Αρχέλαου, καθώς αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια, έχοντας 220 πόντους και βγαίνοντας 7η σκόρερ του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών, στον Βόρειο όμιλο.
Παρά το νεαρό της ηλικίας της (γεννημένη το 2001) θα αποτελέσει για την ομάδας μας μια πολύ σημαντική προσθήκη, καθώς διαθέτει ιδιαίτερη έφεση στο σκοράσισμα καθώς και στη δημιουργία.
Η Διοικούσα επιτροπή του τμήματος γυναικών ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα για την παραχώρηση της παίκτριας.
Ιωάννα, καλώς ήρθες στην μεγάλη οικογένεια στην Νίκης!

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ WBC
Μία ομάδα – Μία οικογένεια».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.